Blockchain Stories
XRP op de rand van een doorbraak? Grote whale activiteit wijst daarop
Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP op de rand van een doorbraak? Grote whale activiteit wijst daarop

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De prijs van XRP bevindt zich momenteel rond $0,58, een daling van 1,63% ten opzichte van de vorige dag. Deze prijsschommeling volgt op een periode van volatiliteit die de cryptomarkt recent heeft gekenmerkt. Toch heerst er optimisme onder beleggers vanwege de toenemende activiteit van grote investeerders, vaak gezien als een teken van vertrouwen in de markt.

Daarnaast versterkt het groeiende handelsvolume dit optimisme, omdat het wijst op een grotere belangstelling en betrokkenheid van handelaren wereldwijd. Deze dynamiek kan op de lange termijn bijdragen aan een gunstig marktklimaat voor XRP.

Stijgende activiteit van grote investeerders

De afgelopen tijd is er een significante stijging gezien in de activiteit van grote investeerders, ook wel bekend als ‘whales’. Dit zijn investeerders die grote hoeveelheden crypto verplaatsen, wat vaak een teken is van belangrijke marktbewegingen. Een recente overdracht van 30 miljoen XRP ter waarde van $17,4 miljoen, afkomstig van Upbit, heeft speculaties over een bullish golf aangewakkerd.

cryptoquant koersgrafiek XRP
Bron: CryptoQuant

Daarnaast is het aantal actieve adressen toegenomen met 1,21% tot een totaal van 10.347 in de afgelopen 24 uur. Dit duidt op een groeiende betrokkenheid bij de XRP ledger, wat vaak gepaard gaat met een stijgende vraag. Ook het aantal transacties op de XRP ledger laat een stijging zien van 0,72% naar een totaal van 1,388 miljoen transacties. Dit zijn positieve signalen voor de prijsactie van XRP.

Afname van voorraad op exchanges

Een andere factor die bijdraagt aan het optimisme rond XRP is de afname van de voorraad op exchanges. Op het moment van schrijven is de voorraad XRP op exchanges gedaald met 0,29% tot 2,9769 miljard XRP. Dit is een indicatie dat de verkoopdruk afneemt, omdat meer tokens worden teruggetrokken naar persoonlijke wallets. Deze trend kan erop wijzen dat beleggers een prijsstijging verwachten.

cryptoquant koersgrafiek2 XRP
Bron: CryptoQuant

Kijkend naar de liquidatie data van XRP, zien we interessante bewegingen in zowel lange als korte posities. Op 23 september bedroegen de liquidaties $579.009, waarbij het merendeel korte posities waren ($61.000) op exchanges zoals Binance en OKX. Daarentegen bereikten lange posities meer dan $362.000. Dit geeft aan dat er ondanks korte termijn schommelingen sterke steun is van lange traders, wat de prijs verder omhoog zou kunnen drijven.

cryptoquant koersgrafiek 23september2024
Bron: CoinGlass

Vooruitzichten op een doorbraak

Hoewel XRP momenteel een lichte prijsdaling ervaart, suggereren de stijgende activiteit van grote investeerders, de groeiende betrokkenheid bij de XRP ledger, en de afnemende voorraad op exchanges een positieve toekomst. Als deze trends zich voortzetten, zou XRP voldoende druk kunnen handhaven om belangrijke weerstandsniveaus te doorbreken.

Beleggers moeten echter voorzichtig blijven. Het is essentieel dat er aanhoudende koopdruk is om een echte doorbraak te realiseren. De komende dagen zullen uitwijzen of de huidige marktactiviteit voldoende is om een blijvende rally te ondersteunen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Ethereum: mogelijk herstel naar $2.817 na langdurige zwakte doorbreken

Julian Smits

SUI stijgt met bijna 50%, Kan het Litecoin inhalen?

Timo Bruinsma

$6,75 miljard in Solana (SOL) in 24 uur komt er iets groots?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu