Blockchain Stories
Dit is waarom Bitcoin ATH dichterbij kan zijn dan je denkt
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Dit is waarom Bitcoin ATH dichterbij kan zijn dan je denkt

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) werd op het moment van schrijven verhandeld voor $63.213, na een stijging van 7,96% in de afgelopen zeven dagen.ย 

Nu het laatste kwartaal van het jaar nadert, is er volop speculatie dat de grootste cryptocurrency op het punt staat een nieuw all time high te bereiken.

Drie sleutelfactoren voor Bitcoinโ€™s potentiรซle rally

In haar wekelijkse rapport heeft 10x Research drie belangrijke factoren uiteengezet die ervoor kunnen zorgen dat Bitcoin de $73.000 in de komende maanden overschrijdt.ย 

De eerste factor zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die op 5 november gepland staan. Dit politieke evenement kan positief momentum in de markt stimuleren. 

Het rapport noemt ook de uitbetalingen aan FTX crediteuren als een andere mogelijke katalysator voor de rally van Bitcoin, aangezien dit proces samenvalt met een bull market. Het rapport stelde: 

FTX crediteuren zullen naar verwachting tussen december 2024 en maart 2025 $16 miljard aan klanten uitkeren, waarbij de markt waarschijnlijk vooruitloopt op deze verwachting. We anticiperen dat $5 tot $8 miljard terugvloeit naar de cryptomarkt.

Ten derde heeft MicroStrategy extra middelen aangetrokken om zijn Bitcoin aankopen te financieren. Deze verhoging kan een stijging in de vraag naar Bitcoin triggeren.

Macro factoren en on chain gegevens ondersteunen de bull run?

De Amerikaanse dollarindex heeft een dalende trend vertoond. Op het moment van schrijven stond deze index op 101 en beweegt al sinds augustus in de range van $100 tot $101. 

image
Bron: MarketWatch

De DXY meet de kracht van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere belangrijke wereld valuta’s. Een daling in deze index signaleert een verzwakking van de dollar, wat op zijn beurt positief sentiment rond Bitcoin oproept. 

Historisch gezien, wanneer de DXY verzwakt, registreert Bitcoin vaak winst. Als de DXY onder de 100 valt, kan Bitcoin aantrekkelijk worden als inflatiehedge.

Bitcoin beursinstromen

Gegevens van CryptoQuant tonen aan dat de Bitcoin beursinstromen gedurende het weekend relatief laag zijn gebleven na een periode van intensief winst nemen. Deze daling suggereert dat traders meer vertrouwen krijgen in de rally van Bitcoin en in zijn vermogen om prijzen boven de $60.000 te behouden. 

image
Bron: CryptoQuant

Het is echter belangrijk op te merken dat weekenden doorgaans worden geassocieerd met lage handelsvolumes. Om te bevestigen dat de activiteiten van winst nemen zijn vertraagd, moeten traders letten op de verschuiving in flow data gedurende de week. 

Bovendien is de geschatte Bitcoin leverage ratio aan het stijgen en staat momenteel op het hoogste niveau tot nu toe dit jaar. 

image
Bron: CryptoQuant

Een hoge leverage ratio weerspiegelt meestal groeiend bullish sentiment, aangezien traders hun margin posities op BTC vergroten. Een stijging in deze waarde kan ook wijzen op aankomende volatiliteit.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$6,75 miljard in Solana (SOL) in 24 uur komt er iets groots?

Julian Smits

BNB prijs boven $600: Zet de stijging zich voort?

Julian Smits

Ali Martinez: altcoin seizoen wacht om de hoek

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu