Blockchain Stories
Ali Martinez: altcoin seizoen wacht om de hoek
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Dogecoin Nieuws Solana

Ali Martinez: altcoin seizoen wacht om de hoek

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De bekende crypto analist Ali Martinez, ook wel Ali Charts genoemd, spreekt zich op X uit over een mogelijk altcoin seizoen. Volgens hem is het geen kwestie van of er een altcoin seizoen komt, maar wanneer dit seizoen zich aandoet. Hij benadrukt hierbij dat het altcoin seizoen al om de hoek wacht op ons. Daarmee zou ook een einde komen aan de stijgende Bitcoin dominantie.

Wat is er volgens Ali aan de hand?

De situatie zoals zich die nu ontvouwt, is volgens Ali Martinez ideaal voor altcoins. Dat deelt hij in ieder geval met zijn ruim 72.000 volgers op X. Hij is hiermee niet de grootste of meest vooraanstaande crypto analist, maar hij heeft het vaak bij het juiste eind. Vandaar dat wij bovenstaande tweet graag in dit nieuwsartikel uitlichten en bespreken.

Volgens Ali zijn er op dit moment twee dingen gaan. De Bitcoin dominantie is in de afgelopen periode verder gestegen, mede ten gevolge van de flink gestegen Bitcoin koers. Ali benadrukt hierbij dat de Bitcoin dominantie zich aan het einde van de stijgende wig bevindt. Dit is veelal een negatief signaal, aangezien er daarmee een einde moet komen aan de stijging.

Daar voegt Ali nog aan toe dat de altcoins juist met een dalend wigpatroon te maken hebben. Het einde hiervan is volgens hem ook in zicht, waardoor de altcoins terrein zouden moeten winnen ten opzichte van Bitcoin.

De Bitcoin dominantie geeft de marktkapitalisatie aan van Bitcoin ten opzichte van de cryptomarkt in zijn algemeenheid. Kiezen veel investeerders ervoor om in altcoins te investeren? Dan stijgt de totale marktkapitalisatie, terwijl de BTC marktkapitalisatie niet op dezelfde voet stijgt. Het gevolg is dat de Bitcoin dominantie daalt. Dat is hetgeen dat we eigenlijk altijd zien bij een altcoin seizoen, ondanks dat veel investeerders in Bitcoin blijven investeren.

Van welke altcoins verwacht Ali Martinez veel?

Zoals een goede crypto analist betaamt, heeft Martin ook direct ingezoomd op altcoins. Daarbij benadrukt hij onder meer dat hij veel verwacht van Dogecoin. Volgens Martinez kan DOGE een indrukwekkende groei doormaken, indien deze latcoin het weerstandsniveau van $0,11 weet te doorbreken.

Krijgt Dogecoin dit op termijn voor elkaar? Dan verwacht Ali Martinez niks anders dan een forse koersstijging. In bovenstaande tweet geeft hij simpelweg aan dat Dogecoin zich aan het opmaken is voor een forse stijging. De huidige Dogecoin koers ligt rond de $0,1070, waardoor deze altcoin mogelijk op korte termijn al met bovengenoemd weerstandsniveau te maken krijgt. Interessant dus om in de gaten te houden.

Tegelijkertijd waarschuwt Martinez voor Solana. Martinez geeft aan dat Solana snel door het weerstandsniveau van $154 moet doorbreken. Lukt deze altcoin dit niet? Dan is het goed mogelijk dat er een flinke correctie op Solana te wachten staat. Martinez heeft hierbij zelfs over een correctie van 40%, met een koers van $85 als gevolg. Ook dit is dus een interessante altcoin om tijdens het komende altcoin seizoen goed in de gaten te houden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BNB prijs boven $600: Zet de stijging zich voort?

Julian Smits

Bitcoin leidt $321M aan crypto instroom na renteverlaging door Fed

Julian Smits

Peter Brandt is ontzettend bullish over Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu