Blockchain Stories
Whales verplaatsen $21,9 miljoen aan ETH: Wat gebeurde er?
Altcoin Ethereum Nieuws

Whales verplaatsen $21,9 miljoen aan ETH: Wat gebeurde er?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Onlangs zijn er twee grote Ethereum transacties gemeld ter waarde van $21,9 miljoen. Deze transacties, uitgevoerd door zogenaamde “whales,” hebben de aandacht getrokken van de crypto community. Whales zijn investeerders die enorme hoeveelheden cryptocurrency bezitten en verhandelen, en hun bewegingen kunnen de markt beรฏnvloeden.

Wat zit er achter deze bewegingen en waarom zijn ze relevant? Er wordt gespeculeerd dat deze transacties verband houden met strategische investeringen of het verplaatsen van activa naar veiligere wallets. De speculatie en nieuwsgierigheid onder traders en analisten brengen discussies op gang over de mogelijke impact op de marktprijzen.

Wat gebeurde er?

Een wallet die teruggaat tot de Ethereum ICO periode heeft in de afgelopen 12 uur 3.510 Ethereum tokens verplaatst via twee transacties. Deze wallet ontving ooit 150.000 tokens tijdens de Ethereum ICO in 2015 voor slechts $0,31 per token. Inmiddels heeft de eigenaar systematisch 18.510 ETH naar exchanges verplaatst sinds juli 2019, tegen een gemiddelde prijs van $2.461 per token.

ICO whale
Bron: Etherscan

Naast deze beweging was er ook een grote transactie van de crypto lener Genesis. Genesis, die begin 2023 failliet ging, moest $3 miljard terugbetalen aan investeerders. In augustus hebben ze $3 miljard aan Bitcoin en Ethereum verplaatst, waaronder 143.379 ETH naar verschillende wallets, waarschijnlijk om hun schuldeisers terug te betalen.

Impact op de prijs van Ethereum

Hoewel deze transacties groot zijn, hebben ze slechts een kleine invloed gehad op de prijs van Ethereum. De prijs daalde met ongeveer 1%, wat niet significant is in de cryptowereld.

Analisten wijzen erop dat deze bewegingen legitiem zijn en belangrijk voor de transparantie in de markt. De ICO whale neemt nu systematisch winst na negen jaar wachten, terwijl Genesis bezig is met het terugbetalen van schulden.

0x999
Bron: Etherscan

Waarom is dit relevant?

Voor crypto investeerders en financiรซle analisten bieden deze transacties inzicht in het gedrag van grote spelers in de markt. Het laat zien hoe langetermijninvesteerders hun winsten nemen en hoe failliete bedrijven zoals Genesis omgaan met hun schulden. Het vermogen om deze patronen te herkennen kan helpen bij het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen en marktdynamiek.

Deze voorbeelden maken duidelijk dat hoewel grote transacties vaak veel aandacht trekken, ze niet altijd een dramatische impact hebben op de marktprijzen. Het begrijpen van de context en de motieven achter deze bewegingen is cruciaal voor een diepere kennis van de cryptomarkt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met โ‚ฌ10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers.ย 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste โ‚ฌ10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. โ‚ฌ25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Near Protocol doelt op $8,50 ondanks weerstand

Timo Bruinsma

Dogecoin DOGE op rand van 45% uitbraak bij veroveren prijsniveau

Julian Smits

FlokiFi bereikt $165 miljoen TVL, klaar voor rally?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu