Blockchain Stories
Tether bereikt bijna $120 miljard: een nieuwe mijlpaal in de cryptowereld
Altcoin Nieuws Stablecoin

Tether bereikt bijna $120 miljard: een nieuwe mijlpaal in de cryptowereld

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tether (USDT), de grootste stablecoin op de cryptomarkt, staat op het punt om een nieuwe mijlpaal te bereiken: een marktkapitalisatie van maar liefst $120 miljard. Dit is een belangrijke stap voor de wereld van crypto, nu stablecoins steeds populairder worden. De opkomst van Tether benadrukt de toenemende rol van stablecoins in handel, leningen en betalingen, en laat een verschuiving in het crypto landschap zien.

Waarom stablecoins belangrijk zijn

Stablecoins zoals Tether zijn cryptomunten die ontworpen zijn om stabiliteit te bieden in een anders vaak volatiele markt. Tether, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, zorgt ervoor dat traders een stabiel alternatief hebben tegenover de schommelingen van andere cryptovaluta. Wat begon als een handig hulpmiddel voor cryptohandel, heeft zich inmiddels uitgebreid naar grotere toepassingen zoals leningen en betalingen voor goederen en diensten.

Uit recente data blijkt dat de totale marktkapitalisatie van stablecoins het afgelopen jaar met meer dan 38% is gegroeid. In oktober 2023 was dit nog $122 miljard, maar tegen september 2024 is dit gestegen tot meer dan $169 miljard.

Vooral Tether profiteert van deze stijging, met een marktaandeel van maar liefst 70,75% van alle stablecoins. Terwijl het afgelopen week meer dan $1 miljard aan kapitaal zag binnenstromen, bleef Tether zijn positie versterken.

Tether’s groei en concurrentie

Tether heeft zijn dominantie in de cryptomarkt vooral te danken aan zijn stabiele koppeling aan de dollar en het vertrouwen dat traders daardoor hebben in het platform. Onlangs heeft Tether zelfs nog eens $1 miljard aan nieuwe USDT munten gecreëerd op de Ethereum blockchain en $100 miljoen op Tron, wat aangeeft dat de vraag naar Tether sterk blijft groeien.

Maar Tether is niet de enige speler in de stablecoin markt. Andere stablecoins, zoals First Digital USD (FDUSD), zagen ook een forse groei, met een marktkapitalisatie die met 47% steeg tot bijna $3 miljard. Daarnaast staat Ripple op het punt zijn eigen stablecoin, Ripple USD (RUSD), te lanceren, wat extra concurrentie betekent voor Tether. Ripple heeft diepe banden met financiële instellingen wereldwijd en kan daarom mogelijk een serieuze speler worden in de stablecoin markt.

Ook USDC kan een flinke groei zien in Europa, aangezien zij de eerste stablecoin uitgever zijn die voldoet aan de MiCa regelgeving.

Kritiek en bezorgdheid rondom Tether

Ondanks zijn enorme groei is Tether niet zonder controverse. Het bedrijf heeft te maken gehad met aanhoudende kritiek over de transparantie van zijn reserves. Critici vragen zich af of alle uitgegeven USDT munten daadwerkelijk worden gedekt door voldoende activa. Dit gebrek aan duidelijkheid zorgt voor bezorgdheid over de stabiliteit van Tether, vooral nu het zo’n groot deel van de markt domineert.

Desondanks heeft Tether al eerder aangetoond grote opnames te kunnen weerstaan. Tijdens de cryptowinter van mei 2022 verwerkte het bedrijf maar liefst $16,7 miljard aan opnames in slechts tien dagen. Dit gaf aan dat Tether in staat is om flinke financiële druk te weerstaan, veel beter dan bijvoorbeeld Washington Mutual tijdens de financiële crisis in 2008.

Wat betekent dit voor de toekomst van stablecoins?

De groei van Tether en andere stablecoins laat zien dat er een steeds grotere vraag is naar stabiele digitale activa, vooral in tijden van economische onzekerheid en inflatiezorgen. Stablecoins worden steeds meer gebruikt als een veilig alternatief voor fiatgeld, vooral in opkomende markten waar de lokale valuta’s onder druk staan.

Hoewel de toekomst van Tether onzeker blijft door de blijvende zorgen over zijn reserves, blijft het duidelijk dat stablecoins een centrale rol spelen in de evolutie van de cryptomarkt. Met concurrenten zoals Ripple die de markt betreden, wordt de strijd om marktaandeel alleen maar intensiever. Toch lijkt Tether, met zijn bijna $120 miljard aan marktkapitalisatie, voorlopig stevig aan de top te staan.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Tether marktkapitalisatie bereikt recordhoogte van bijna $120 miljard

Timo Bruinsma

Aptos oogt op grote winsten: Binnenkort een rally mogelijk?

Timo Bruinsma

PEPE heeft een doorbraak: Kan het DOGE en SHIB overtreffen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu