Blockchain Stories
Bitcoin whales verzilveren winst na laatste prijsstijging
Bitcoin Nieuws

Bitcoin whales verzilveren winst na laatste prijsstijging

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen zijn Bitcoin whales, de grote investeerders in de cryptowereld, actiever geworden. Deze investeerders hebben massaal hun Bitcoins verkocht na een recente prijsstijging. Maar hoeveel hebben zij precies verkocht en wat betekent dit voor de toekomstige prijs van Bitcoin?

Verkoop door whales

Volgens data van Santiment hebben Bitcoin whales met balansen tussen 1,000 en 10,000 BTC meer dan 30,000 Bitcoins verkocht in slechts vier dagen. Dit komt neer op een waarde van ongeveer $1,86 miljard. Deze verkoopgolf vond plaats na een prijsstijging van Bitcoin, veroorzaakt door een renteverlaging van de Amerikaanse Federal Reserve.

Whales, ofwel investeerders met grote hoeveelheden cryptocurrency, hebben een aanzienlijke invloed op de markt. Hun koop of verkoopactiviteiten kunnen leiden tot abrupte prijsbewegingen op korte termijn. De recente verkoop door whales heeft ervoor gezorgd dat de prijs van Bitcoin onder druk is komen te staan.

Impact op Bitcoin prijs en toekomstige bewegingen in de markt

De cryptomarkt stond in september al onder behoorlijke druk, met een daling naar $53,000 op een gegeven moment. De renteverlaging leek een perfecte katalysator voor een prijsstijging, maar de winstnemingen door de whales hebben mogelijk de marktverhoging vertraagd.

Wanneer whales hun bezittingen verkopen, kan dit andere investeerders voorzichtig maken. Zij vragen zich af wat de grote investeerders weten dat zij niet weten. Dit kan leiden tot verhoogde verkoopdruk of een tijdelijke prijsdaling.

Ondanks deze verkopen is het belangrijk om de bredere trend van de Bitcoin prijs te blijven volgen. Op langere termijn heeft Bitcoin namelijk positieve prijsbewegingen laten zien.

Rol van whales in de cryptowereld

Whales spelen een cruciale rol in de cryptomarkt. Zij kunnen grote hoeveelheden cryptovaluta kopen of verkopen, wat een significante invloed heeft op de markt.

Stel je de cryptomarkt voor als een groot zwembad. Whales zijn degenen die een aanzienlijke hoeveelheid water in één keer kunnen verplaatsen, waardoor de diepte van het zwembad verandert. Dit heeft invloed op de andere zwemmers, ofwel de kleinere investeerders.

Het begrijpen van het gedrag van deze grote investeerders is essentieel voor iedereen die in cryptocurrencies investeert. Het kan helpen realistische verwachtingen te vormen over toekomstige prijsbewegingen en marktdynamiek.

Hoewel de verkoop door Bitcoin whales een vertraging in het marktherstel kan betekenen, blijft de bredere trend voor Bitcoin positief. In september heeft Bitcoin een prijsstijging van meer dan 6,8% gezien, wat opmerkelijk is aangezien deze maand historisch gezien bearish is voor de cryptocurrency.

bitcoin koersgrafiek 22september2024
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Altcoin portfolio Michaël van de Poppe en zijn strategie

Pieter de Haan

Altseason in aantocht? Spannende voorspellingen van analisten

Julian Smits

Verkoopdruk dreigt voor SHIB na recente winsten

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu