Blockchain Stories
Verkoopdruk dreigt voor SHIB na recente winsten
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Verkoopdruk dreigt voor SHIB na recente winsten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (Ticker: SHIB) heeft de afgelopen 75 dagen binnen een driehoekspatroon gehandeld. 

De memecoin liet een sterke prestatie zien na de uitbraak van dit patroon vorige week. Sinds maandag 16 september heeft de hele cryptomarkt een bullish trend laten zien, met een stijging van ongeveer 7%. 

Shiba Inu steeg met 8%, en het doorbreken van de lokale weerstand op $0,0000140 signaleerde een verdere stijging van 7% tot 8%.

Netwerkactiviteit neemt af

De dagelijkse actieve wallets lieten een dalende trend zien van mei tot juli, maar begonnen zich te stabiliseren tot eind augustus. 

image
Bron: Santiment

Begin september was er een piek in activiteit, maar sindsdien is deze weer afgenomen. Deze laatste daling betekent dat de dagelijkse activiteit de laagste niveaus heeft bereikt sinds de eerste week van februari dit jaar. De netwerkgroei is ook gedaald sinds de laatste week van augustus.

Het gewogen sentiment was sterk positief in augustus, maar net als de actieve wallets en netwerkgroei kreeg het in september een klap. Over het algemeen lijkt Shiba Inu op korte termijn niet te profiteren van een toenemende vraag door stijgende gebruikersaantallen.

Korte termijn bearish sentiment voor SHIB

De 30 daagse MVRV (Market Value to Realized Value) was positief. De laatste keer dat er een opmerkelijke positieve piek werd waargenomen, was op 24 augustus, wat werd gevolgd door een correctie van 12% in de daaropvolgende drie dagen. 

image
Bron: Santiment

De inactieve circulatie zag een duidelijke piek op 20 september, wat nog een teken is van kortstondige verkoopdruk. Ondertussen was de gemiddelde hold periode de afgelopen maand in een dalende trend, wat duidt op verspreiding binnen het netwerk.

image
Bron: Coinalyze

De Open Interest (OI) is de afgelopen week gestegen samen met de prijzen, wat wijst op een sterk bullish sentiment. De financieringsratio was ook sterk positief, maar is in de afgelopen 24 uur gedaald. 

Deze daling in de financieringsratio suggereert dat de long/short onbalans aan het afnemen is, maar dat longposities nog steeds de voorkeur hebben. Over het algemeen geven de on chain statistieken aan dat er op korte termijn enige verkoopdruk wordt verwacht.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Altseason in aantocht? Spannende voorspellingen van analisten

Julian Smits

Fetch AI blijft stijgen: Kan FET de $1,77 grens doorbreken?

Julian Smits

Lending platform Shezmu redt gestolen crypto via onderhandeling met hacker

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu