Blockchain Stories
SEC keurt opties handel goed voor BlackRock Bitcoin ETF
Bitcoin ETF Nieuws

SEC keurt opties handel goed voor BlackRock Bitcoin ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een belangrijke stap gezet door goedkeuring te verlenen voor de handel in opties op de BlackRock spot Bitcoin ETF. Dit betekent dat investeerders nu opties kunnen verhandelen op de iShares Bitcoin Trust (IBIT) op de Nasdaq beurs.

Deze ontwikkeling biedt nieuwe mogelijkheden voor beleggers die hun posities in Bitcoin willen afdekken of vergroten. Het is de eerste keer dat de SEC toestemming geeft voor opties op een spot Bitcoin ETF, wat wordt gezien als een grote stap richting de integratie van cryptocurrency in traditionele financiële markten.

Wat betekent de goedkeuring?

De goedkeuring door de SEC, die op 20 september werd aangekondigd, stelt investeerders in staat om IBIT opties te verhandelen onder dezelfde regels die gelden voor andere ETF opties op de Nasdaq. Deze opties zijn fysiek afgewikkeld, wat inhoudt dat de werkelijke Bitcoin wordt geleverd wanneer een optie wordt uitgeoefend. Dit is belangrijk voor beleggers die directe blootstelling aan Bitcoin willen, in plaats van enkel af te rekenen in dollars.

Een van de grootste voordelen van deze nieuwe opties is dat ze Amerikaanse stijl zijn. Dit betekent dat handelaren de mogelijkheid hebben om hun optiecontracten op elk moment voor de vervaldatum uit te oefenen, wat meer flexibiliteit biedt in vergelijking met de Europese stijl, waarbij u alleen op de vervaldatum kunt handelen.

Meer manieren om te investeren in Bitcoin

Voor zowel institutionele als particuliere beleggers is dit een belangrijke ontwikkeling. Opties geven handelaren namelijk het recht, maar niet de verplichting, om Bitcoin te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs binnen een specifieke tijd. Dit biedt meer geavanceerde mogelijkheden om in te spelen op de volatiliteit van de cryptomarkt, en biedt extra tools voor risicobeheer. Omdat de prijs van Bitcoin snel kan fluctueren, kunnen opties worden gebruikt om verliezen te beperken of juist in te spelen op prijsstijgingen.

Het feit dat deze opties fysiek worden afgewikkeld, is van belang voor beleggers die actief betrokken willen zijn in de Bitcoin markt. In plaats van simpelweg in te zetten op de prijsbewegingen, hebben ze nu de mogelijkheid om hun contracten in te wisselen voor echte Bitcoin.

Impact op de bredere markt

De goedkeuring van deze opties wordt gezien als een positieve stap voor de bredere cryptomarkt. Nu de SEC opties op een spot Bitcoin ETF toestaat, opent dit de deur voor meer crypto gerelateerde financiële producten die de mainstream markten kunnen bereiken. Het is ook waarschijnlijk dat andere Amerikaanse beurzen zoals de NYSE zullen volgen en soortgelijke producten zullen aanbieden, wat verdere groei in deze sector stimuleert.

Hoewel de goedkeuring van Bitcoin opties een primeur is, heeft Nasdaq ook een aanvraag ingediend voor Ethereum ETF gerelateerde opties. Deze aanvraag wordt echter pas in 2025 verwacht goedgekeurd te worden, wat aangeeft dat de markt zich nog verder zal ontwikkelen en uitbreiden in de komende jaren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

WIF stijgt 18% bereikt DogWifHat binnenkort nieuwe hoogten?

Julian Smits

Veelbelovende Metaverse tokens om in 2024 in de gaten te houden

Julian Smits

Toekomst van XRP: Wat als Bitcoin stijgt naar $150K in 2025?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu