Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s volgen het goede voorbeeld van Bitcoin
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s volgen het goede voorbeeld van Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin ETF’s vertonen de laatste tijd veel volatiel gedrag. Zo schreven wij gister nog over een slechte dag voor zowel de Bitcoin ETF’s als voor de Ethereum ETF’s. De dag van gister is echter bijzonder goed uitgepakt voor de Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s volgden simpelweg het goede voorbeeld van Bitcoin. De koers van Bitcoin steeg met een paar procent, waardoor een algeheel bullish sentiment lijkt te ontstaan. Dit blijkt in ieder geval wel uit de hoge instroom bij de Bitcoin ETF’s.

Instroom van meer dan $158 miljoen

Gisteren, op 19 september, zagen de Bitcoin ETF’s een totale instroom van meer dan $158 miljoen. Daarmee doen de ETF’s in één klap meerdere slechte dagen teniet. Bovendien kan een dergelijke, hoge instroom voer zijn voor een verdere positieve instroom in de komende dagen.

Bij deze instroom vallen een paar zaken absoluut op. Ten eerste was dit één van de eerste dagen waarop geen enkele Bitcoin ETF rode cijfers liet noteren. Dit houdt in dat elke Bitcoin ETF meer geld ontving dan dat er uitging. Ten tweede valt de BlackRock ETF op. Deze ETF vertoont al een paar dagen geen activiteit, zo ook gister. Wat is hier toch aan de hand?

Ten derde viel de hoge instroom bij de Fidelity ETF op. Dit is in de afgelopen periode niet de beste ETF gebleken, maar is nu toch met een flinke opmars bezig. Op 13 september wist deze ETF al een instroom van $102 miljoen te noteren en op 17 september een instroom van $56 miljoen. Daar werd gister een passend vervolg aangegeven met een netto instroom van bijna $50 miljoen.

Aan wat is deze instroom toe te schrijven?

De positieve dag van de Bitcoin ETF’s heeft uiteraard met het algehele marktsentiment te maken. Onbewust heeft de FED hier ook een belangrijke rol ingespeeld. De Federale bank van Amerika kwam afgelopen woensdag met een aanzienlijke renteverlaging. De rente werd met 0,5% verlaagd, waardoor de angst was dat onder meer aandelen en crypto slecht zouden reageren. Daar blijkt vooralsnog géén sprake van te zijn.

De Amerikaanse aandelenmarkt tikte gister bijvoorbeeld een all time high koers aan. Ook wist de Bitcoin koers gister furore te maken én hadden de Bitcoin ETF’s dus een bijzonder goede dag. De renteverlaging lijkt een soort van sneeuwbaleffect ingezet te hebben. De Bitcoin koers is hierdoor gestegen, er is meer geld in de Bitcoin ETF’s geïnvesteerd en dit kan mogelijk een paar dagen aanhouden. Voor de Bitcoin ETF’s is dit ideaal, aangezien de ETF’s al langere tijd tegen de bierkaai aan het vechten zijn.

De resultaten van de Bitcoin ETF’s zijn in ieder geval hoopgevend. Weten de ETF’s hier een passend vervolg aan te geven, is het meer dan goed mogelijk dat oktober een geweldige maand gaat worden. De verwachtingen rondom Uptober zijn sowieso hooggespannen, dus hou zeker de Bitcoin koers in de gaten. Houd daarbij ook de ontwikkelingen van de Bitcoin ETF’s in de gaten.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat is de huidige invloed van Japan op de Bitcoin koers?

Scott

Waarom VeChain en Bittensor op het punt staan te stijgen

Pieter de Haan

4 belangrijke bullish signalen voor Shiba Inu

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu