Blockchain Stories
Twijfels bij Worldcoin: Welke factoren spelen mee?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Twijfels bij Worldcoin: Welke factoren spelen mee?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Worldcoin (WLD) heeft recent de aandacht van investeerders getrokken vanwege zijn sterke marktfluctuaties en onderliggende waarderingszorgen. Bij het onderzoeken van de huidige situatie van Worldcoin is het essentieel om belangrijke investeringsoverwegingen te analyseren, zoals de voortdurende neerwaartse trend in prijs en netwerkactiviteit, die sinds 1 april met maar liefst 80,51% is gedaald.

Ter vergelijking, Bitcoin heeft in dezelfde periode een bescheidener daling van 13,5% doorgemaakt. Bovendien heeft de Network Value to Transactions (NVT) ratio van Worldcoin een hoogtepunt van zes maanden bereikt, wat wijst op een mogelijke overwaardering in verhouding tot het transactievolume.

Hoewel deze factoren voorzichtigheid suggereren, zijn er signalen die toekomstige investeringskansen kunnen bieden, vooral als de netwerkactiviteit herstelt en de marktomstandigheden verbeteren.

worldcoin koersgrafiek september2024
WLD/USDT Bron: TradingView

Analyse van de dalende trend

De prijs van de Worldcoin token en de netwerkactiviteit bevinden zich in een neerwaartse spiraal. Sinds 1 april is de waarde van WLD met maar liefst 80,51% gedaald. Ter vergelijking, Bitcoin (BTC) heeft in dezelfde periode slechts een daling van 13,5% laten zien. Ondanks een recente stijging van 14,32% in de afgelopen twee dagen, blijft Worldcoin binnen een langetermijn neerwaartse trend.

Een belangrijke oorzaak van deze daling is dat de $2,17 grens, die eerder als dieptepunt werd gezien, in juli werd doorbroken. Hoewel er een dalend wigpatroon zichtbaar is, biedt dit patroon weinig hoop op een opwaartse trend.

MD 4 WLD santiment 1 comp
Bron: Santiment

Overwaardering

Om te begrijpen waarom Worldcoin mogelijk overgewaardeerd is, moeten we kijken naar de Network Value to Transactions (NVT) ratio. De NVT ratio is een maatstaf die de marktkapitalisatie van een netwerk vergelijkt met het transactievolume.

Momenteel bevindt de NV ratio van WLD zich op een zesmaands hoogtepunt. Dit betekent dat de marktwaarde van het netwerk hoog is in vergelijking met het aantal transacties, wat suggereert dat WLD overgewaardeerd is.

Daarnaast geven de on chain metrics gemengde signalen. De gemiddelde leeftijd van de coins en de MVRV ratio wijzen erop dat er opbouw plaatsvindt en dat kortetermijnhouders verlies lijden. Echter, eerdere signalen van een koopmoment in juli en augustus hebben geen duurzame opwaartse beweging veroorzaakt, wat aangeeft dat de bulls te zwak zijn om een aanzienlijke rally te realiseren.

Vergelijking met Bitcoin en toekomstperspectieven

Terwijl Bitcoin een relatief stabielere neerwaartse trend laat zien, heeft Worldcoin aanzienlijk meer waarde verloren. Dit verschil benadrukt de volatiliteit en onzekerheid rondom WLD. Tussen april en juli zagen we een golf van dagelijkse actieve adressen, die in augustus drastisch afnam. Deze daling in netwerkactiviteit is zorgwekkend voor lange termijn investeerders.

MD 4 WLD santiment 2 comp
Bron: Santiment

Desondanks zijn er hoopvolle signalen voor toekomstige investeerders. De combinatie van de gemiddelde leeftijd van coins en de MVRV ratio biedt een kortetermijn koopmoment. Echter, dit signaal moet met voorzichtigheid worden behandeld, gezien de eerdere mislukte rally’s.

De komende maanden zullen cruciaal zijn voor Worldcoin. Als de activiteit op het netwerk herstelt en de bulls sterker worden, kan er een positieve trend ontstaan.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Arthur Hayes verliest bijna 800.000 dollar met PENDLE

Pieter de Haan

AI coins leidt crypto: FET en TAO knallen met sterke winsten

Julian Smits

Crypto shorts verliezen $147 miljoen terwijl Bitcoin boven $63k stijgt

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu