Blockchain Stories
Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bij Blockchainstories.nl hebben we jammer genoeg geen glazen bol. Toch vinden we het uiterst interessant om naar de toekomst te kijken en hier logische analyses op los te laten. In dit geval doen we dit met betrekking tot de Bitcoin dominantie.

Zoals we gister al schreven, is de Bitcoin dominantie naar een recordhoogte gestegen. Dit betekent dat de Bitcoin marktkapitalisatie een gigantisch aandeel in de totale cryptomarktkapitalisatie heeft. Dat blijkt duidelijk uit onderstaande grafiek:

Het is nu vooral de vraag wat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 gaat doen. Dit is normaal gesproken het kwartaal waarin de meeste opwaartse bewegingen gemaakt worden. Houdt dit in dat alleen Bitcoin in Q4 gaat stijgen? Of kunnen de altcoins meegroeien en daarmee de Bitcoin dominantie iets afzwakken? Het heeft er schijn van dat Q4 óók voor altcoins uitermate interessant gaat worden.

Komt er een einde aan een trend?

Al sinds 2023 is de Bitcoin dominantie stijgende. Verleden maand leek er een dip in te komen, maar daar bleek achteraf gezien zeker geen sprake van te zijn. Al sinds 2023 acteert Bitcoin steeds dominanter, maar daar komt spoedig mogelijk verandering in. Volgens onder meer onderstaande grafiek c.q. analist is het goed mogelijk dat de Bitcoin dominantie juist in Q4 af gaat nemen:

Wat betekent dit voor altcoins?

Mochten bovenstaande witte lijnen in de grafiek daadwerkelijk uitkomen, houdt dit in dat de Bitcoin dominantie daalt. Dit betekent dat meer investeerders hun geld in altcoins beleggen in plaats van Bitcoin. Gaat dit daadwerkelijk gebeuren? Dan is er – eindelijk – weer sprake van een altcoin seizoen. Tijdens een dergelijk seizoen gaan veel altcoins over de kop. Of weten ze met bijvoorbeeld tientallen procenten te stijgen.

Hoe realistisch is een altcoin seizoen in Q4?

Een altcoin seizoen in Q4 is bijzonder realistisch. Dit heeft met verschillende redenen te maken:

  • Q4 is historisch gezien het beste kwartaal. In het verleden is gebleken dat het vierde kwartaal het beste kwartaal is. Voor zowel Bitcoin als voor altcoins. Mochten veel altcoins in Q4 door het dak gaan, moedigt dit investeerders aan om óók in andere altcoins te investeren. Bovendien kiezen veel investeerders ervoor om hun risico’s te spreiden. Dit betekent dat ze in meerdere altcoins investeren en daarmee – mogelijk – het altcoin seizoen verder aanwakkeren.
  • Veel altcoins staan ver van hun ATH af. Kijkende naar de huidige altcoin koersen zien we relatief lage koersen. Bij zo’n beetje alle altcoins is de All Time High voorlopig ver uit het zicht. Dit geeft aan dat de altcoin pas op de plaats hebben moeten maken, maar dat er nog volop ruimte voor groei is. De mogelijkheid daarvoor lijkt zich in Q4 van 2024 aan te doen.
  • De recente renteverlaging. Gister kwam de FED met een aanzienlijke renteverlaging (-0,5%) op de proppen. Dit doet vooralsnog de Bitcoin koers erg goed, terwijl ook veel altcoins groene cijfers kleuren. Het is meer dan goed mogelijk dat deze renteverlaging een flinke bullrun aanwakkert.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu