Blockchain Stories
Waarom stijgt de Bitcoin vandaag? Analyse van de Fed en marktreacties
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom stijgt de Bitcoin vandaag? Analyse van de Fed en marktreacties

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin, de grootste cryptocurrency ter wereld, is boven de $62.000 gestegen na een reeks belangrijke gebeurtenissen in de cryptomarkt.

De recente beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente te verlagen, gecombineerd met andere grote ontwikkelingen, heeft een sterke stijging in de Bitcoin prijs veroorzaakt. Analisten houden nu in de gaten of Bitcoin de $65.000 zal doorbreken, wat zou kunnen leiden tot verdere winst.

De invloed van de Amerikaanse centrale Bank

Op 18 september verlaagde de Amerikaanse Federal Reserve haar basisrente met 50 basispunten, de eerste verlaging in meer dan vier jaar. Deze stap markeert het begin van een versoepelingscyclus, bedoeld om de economie te stimuleren in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.

De beslissing van de Fed had een positief effect op Bitcoin, dat een stijging van 4% in waarde zag na de aankondiging.

De vooruitzichten van de Fed suggereren ook dat er meer renteverlagingen in het verschiet liggen, waardoor de rente tegen het einde van het jaar mogelijk naar 4,4% zakt. Deze verwachtingen hebben de cryptomarkt verder versterkt, aangezien beleggers zoeken naar activa zoals Bitcoin, die vaak goed presteren tijdens periodes van lagere rente.

Bitcoin in de politiek en maatschappij

Recentelijk haalde voormalig president Donald Trump het nieuws toen hij Bitcoin gebruikte om hamburgers te kopen in een bar in New York City. De transactie van $998,70, voltooid via de Strike app op het Bitcoin Lightning Network, markeert de eerste keer dat een voormalige Amerikaanse president cryptocurrency heeft gebruikt voor een aankoop.

Dit evenement wordt gezien als onderdeel van Trumps evoluerende benadering van digitale activa, die hij nu heeft omarmd als een campagne strategie voor de verkiezingen van 2024.

De invloed van Microstrategy en belangrijke niveaus

MicroStrategy, een bedrijf geleid door Bitcoin voorstander Michael Saylor, heeft tussen augustus en september nog eens $1,1 miljard aan Bitcoin aan zijn bezit toegevoegd. De totale Bitcoin holdings van het bedrijf bedragen nu $9,5 miljard, waarmee het zijn positie als de grootste zakelijke houder van de cryptocurrency versterkt.

MicroStrategy kondigde ook plannen aan om $700 miljoen op te halen via een privé obligatie uitgifte, met als doel nog meer Bitcoin te kopen.

Naarmate Bitcoin $62.000 passeert, houden marktanalisten het volgende cruciale niveau in de gaten. Volgens crypto analist Jelle moet Bitcoin de $65.000 doorbreken om zijn bullish momentum te behouden.

Als Bitcoin dit weerstandsniveau overschrijdt, zou het de cryptocurrency naar nieuwe recordhoogtes kunnen duwen, wat een significante opwaartse trend zou markeren.

Bitcoin blijft de wereld van financiën en politiek beïnvloeden met zijn snelle waardestijging en voortdurende innovatie. Met de steun van grote spelers zoals de Federal Reserve en MicroStrategy, en de toenemende acceptatie door figuren als Donald Trump, blijft de toekomst van Bitcoin veelbelovend.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op een koers van $62.000. Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu