Blockchain Stories
Helium v3 voorstel stuit op weerstand: HNT koers onder druk
Altcoin Nieuws

Helium v3 voorstel stuit op weerstand: HNT koers onder druk

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Helium (HNT) heeft recent een neerwaartse trend ingezet na weken van positieve ontwikkelingen, waarin de waarde van de munt aanzienlijk was gestegen. De gemeenschap, die aanvankelijk enthousiast was over de vooruitzichten, reageerde met kritiek op de plannen voor de Helium v3 upgrade.

Deze upgrade werd gezien als een cruciale stap voorwaarts, maar zorgde ook voor zorgen over de complexiteit en mogelijke problemen bij de implementatie. De negatieve reacties vanuit de gemeenschap hebben daardoor de markt beïnvloed en bijgedragen aan de daling van HNT’s waarde.

Neerwaartse trend en community reactie

De HNT koers is de afgelopen week met bijna 16% gedaald, ondanks een algemene positieve trend in de cryptomarkt. Dit heeft geleid tot een verandering in het sentiment van investeerders. De daling wordt voornamelijk toegeschreven aan de aankondiging van de Helium v3 upgrade.

De gemeenschap, die een belangrijke rol speelt in de besluitvorming en ontwikkeling van het Helium netwerk, uitte zorgen over de voorgestelde veranderingen.

De kritiek vanuit de gemeenschap richt zich voornamelijk op de toename van het aantal HNT tokens in circulatie en de economische impact hiervan. Investeerders en gebruikers vroegen zich af hoe dit de waarde van HNT op lange termijn zou beïnvloeden.

Helium v3 in de schijnwerpers

Wat houdt de Helium v3 upgrade precies in? Het voorstel introduceert een nieuw economisch model dat anderen moet aanmoedigen om zich bij het Helium netwerk aan te sluiten en samen te groeien.

Een van de belangrijkste veranderingen is een eenmalige creatie van 5 miljoen HNT tokens voor HST inwisselingen, die na een jaar vrijgegeven worden.

Daarnaast zal het nieuwe model jaarlijks 10 miljoen HNT tokens uitgeven, gelijk verdeeld over de subnetwerken van het platform. Deze aanpassingen zouden het maximale aanbod verhogen van 223 miljoen naar 238 miljoen HNT, een toename van ongeveer 7%.

De gemeenschap reageerde kritisch op deze voorstellen. Sommigen beschouwden het als een “langzame rug pull” en uitten bezorgdheid over de inflatoire maatregelen die het ontwikkelingsteam voorstelt.

“Ik vind de ideeën geweldig, maar dit baart me zorgen. Hoe kan iemand voorstellen om het maximale toekomstige aanbod van HNT te veranderen? Het zou voor altijd op 230 miljoen moeten blijven,”
zei gebruiker PessimisticPokerist in reactie op het voorstel.

Gemeenschapskritiek en toekomstperspectieven

De huidige kritiek en zorgen binnen de Helium gemeenschap zijn begrijpelijk. De verhoging van het maximale aantal HNT tokens kan leiden tot inflatie, wat de waarde van HNT kan verminderen. Maar zoals vaak gebeurt in de cryptowereld, kan de dialoog binnen de gemeenschap leiden tot aanpassingen in het voorstel.

Het is echter duidelijk dat de koers van HNT voorlopig onder druk staat. Investeerders en handelaren richten zich nu op een koers van $6,1 op korte termijn, wat de winsten van de afgelopen maand zou kunnen terugdraaien.

Als HNT onder deze grens zakt, kunnen we een terugkeer naar het niveau van juli zien, wat een volledige omkering van de winsten vanaf het begin van het derde kwartaal betekent.

HNT koersgrafiek
HNT handelt op een koers van $7. Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu