Blockchain Stories
BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld
Bitcoin ETF Nieuws

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency blijft zich in een razendsnel tempo ontwikkelen. Een van de meest recente en opmerkelijke ontwikkelingen is de betrokkenheid van BlackRock, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, bij Bitcoin en Ethereum.

Met de lancering van hun exchange traded funds (ETF’s) voor deze cryptovaluta’s, heeft BlackRock een uitgebreid rapport uitgebracht dat de rol van Bitcoin in het huidige financiële landschap benadrukt.

De opkomst van BlackRock in de cryptowereld

BlackRock heeft onlangs zijn positie in de cryptoruimte uitgebreid met de introductie van Bitcoin en Ethereum ETF’s. Dit is een belangrijke mijlpaal voor zowel de institutionele acceptatie van cryptovaluta als voor de bredere financiële gemeenschap.

Voor investeerders betekent dit grotere toegang en vertrouwen in crypto investeringen. De betrokkenheid van een gerenommeerd bedrijf als BlackRock kan de legitimiteit van cryptocurrency verder versterken.

Belangrijke inzichten uit het BlackRock Bitcoin rapport

Het rapport van BlackRock, opgesteld door sleutelfiguren binnen het bedrijf zoals Samara Cohen en Robert Mitchnick, benadrukt enkele cruciale punten over Bitcoin.

Ten eerste wordt de technologische innovatie van Bitcoin geprezen. Bitcoin, gecreëerd in 2009, is de eerste internet native valuta die wereldwijd geaccepteerd wordt.

Het biedt een digitale, globale, schaarse, gedecentraliseerde en vrij toegankelijke vorm van geld. Deze eigenschappen maken het mogelijk om langdurige problemen van traditionele valuta aan te pakken.

Een ander belangrijk punt is het harde aanbodlimiet van Bitcoin. Met een maximum van 21 miljoen eenheden kan Bitcoin niet zomaar worden gedevalueerd, wat zorgt voor schaarste.

De wereldwijde en digitale aard van Bitcoin maakt het mogelijk om bijna onmiddellijk en tegen minimale kosten waarde over grenzen heen te verplaatsen, waardoor traditionele belemmeringen voor internationale transacties worden overwonnen.

Tot slot benadrukt het rapport de decentralisatie en toegankelijkheid van Bitcoin, wat betekent dat iedereen kan deelnemen zonder gecentraliseerde controle.

bitcoin voordelen blackrock
Voordelen van Bitcoin volgens BlackRock

De rol van Bitcoin in de toekomst van financiën en geopolitiek

Volgens BlackRock is Bitcoin de eerste gedecentraliseerde, niet soevereine monetaire optie die aanzienlijke wereldwijde acceptatie heeft gekregen. Het opereert zonder de traditionele risico’s van tegenpartijen en is niet afhankelijk van de economische situatie van één enkel land.

Deze kenmerken maken Bitcoin grotendeels bestand tegen economische risico’s zoals bankcrises, staatsschulden, valutadaling en geopolitieke onrust.

BlackRock voorspelt dat de adoptie van Bitcoin waarschijnlijk zal toenemen naarmate de wereldwijde zorgen over monetaire instabiliteit, geopolitieke spanningen en de duurzaamheid van Amerikaanse fiscale en politieke kaders blijven groeien.

bitcoin koeesgrafiek 19september2024
De 1D grafiek toont de zijwaartse prijsbeweging van BTC. Bron: TradingView

Hoewel Bitcoin soms negatief kan reageren in tijden van crisis voordat het herstelt, wordt het steeds meer gezien als een “veilige haven”. De 24/7 handelsmogelijkheden van Bitcoin maken het een zeer liquide asset tijdens periodes van marktdruk.

Toch waarschuwt BlackRock dat, ondanks het potentieel van Bitcoin als wereldwijde betalingsmethode, het nog steeds onderweg is om een betrouwbare waardeopslag en betalingssysteem te worden. De volatiliteit van Bitcoin blijft een aandachtspunt voor investeerders.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu