Blockchain Stories
Hongkong leidt cryptogroei in Oost-Azië: Hoe overtrof het de regio?
Nieuws Regulatie

Hongkong leidt cryptogroei in Oost-Azië: Hoe overtrof het de regio?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrencies is Hongkong een lichtend voorbeeld geworden. Met een indrukwekkende groei van 86% in crypto transacties in slechts één jaar tijd, volgens Chainalysis, neemt Hongkong de leiding in Oost-Azië op het gebied van crypto adoptie.

Deze groei plaatst de regio op de 30e plaats wereldwijd in digitale valuta adoptie, wat aangeeft dat Hongkong een belangrijke speler is op het wereldtoneel.

Leiderschap van Hongkong in het crypto landschap van Oost-Azië

De snelle groei van Hongkong in de cryptowereld is te danken aan verschillende factoren. Een van de belangrijkste redenen is het unieke reguleringsklimaat. Terwijl het vasteland van China strengere regels heeft opgelegd, blijft Hongkong verrassend flexibel en open tegenover cryptocurrencies.

Dit schept een gunstige omgeving voor financiële innovatie en trekt zowel institutionele als individuele investeerders aan. Hongkong’s positie als financieel centrum en de soepele regelgeving maken het een aantrekkelijke bestemming voor crypto enthousiastelingen.

Een ander interessant aspect is de dominantie van gecentraliseerde exchanges in de regio. Deze platforms zijn goed voor ongeveer 64% van de totale waarde van crypto transacties in Oost-Azië. Dit betekent dat veel investeerders vertrouwen op deze gecentraliseerde platforms voor hun handelsbehoeften.

Dit patroon geeft aan dat er een sterke voorkeur is voor de betrouwbaarheid en het gemak van gecentraliseerde exchanges.

Factoren die de groei stimuleren

De groei van Hongkong in de cryptowereld wordt aangedreven door meerdere factoren. Allereerst is de regelgevende houding van Hongkong veel soepeler dan die van het vasteland van China. Dit stimuleert financiële innovatie en trekt zowel institutionele als particuliere investeerders aan die hun crypto wallets willen uitbreiden.

oost azie crypto regulatie
Bron: Chainalysis

Daarnaast zijn gecentraliseerde exchanges dominant in de regio, met 65% van de totale marktwaarde. Investeerders geven de voorkeur aan deze platforms vanwege hun gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

grafiek cryptomarktkap september2024
De totale crypto marktkapitalisatie staat op 2,1 biljoen. Bron: TradingView

Echter, er is een duidelijke verschuiving gaande onder institutionele beleggers die nu meer geïnteresseerd raken in gedecentraliseerde exchanges (DEXes) en gedecentraliseerde financiële platforms (DeFi).

Gedecentraliseerde exchanges bieden mogelijkheden om te profiteren van marktinefficiënties, wat hen steeds aantrekkelijker maakt voor grote spelers. Deze trend laat zien dat de cryptomarkt in Oost-Azië diverser wordt en dat er ruimte is voor verschillende soorten investeringen.

Hongkong en Oost-Azië in het wereldwijde crypto landschap

Oost-Azië heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke toename gezien in het gebruik van cryptocurrencies. Tussen juli 2023 en juni 2024 was de regio goed voor ongeveer 9% van de totale waarde van crypto transacties wereldwijd, met meer dan $400 miljard aan transacties op de blockchain. Zuid-Korea blijft de koploper in de regio met een totale waarde van $130 miljard aan ontvangen cryptocurrencies.

crypto waarde bij regio
Bron: Chainalysis

Hoewel Hongkong snel groeit, staan er nog uitdagingen voor de deur. De goedkeuring van Ethereum ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft enkele van de concurrentievoordelen van Hongkong verminderd.

Crypto investeringen zullen meer aandacht trekken van andere financiële centra, en Hongkong zal moeten blijven innoveren om haar positie als topbestemming voor digitale valuta te behouden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu