Blockchain Stories
Dogecoin transacties bereiken nieuw hoogtepunt sinds juli
Nieuws

Dogecoin transacties bereiken nieuw hoogtepunt sinds juli

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens gegevens van IntoTheBlock heeft Dogecoin vorige week 1,9 miljoen transacties verwerkt, het hoogste aantal wekelijkse transacties sinds begin juli. 

De afgelopen twee maanden vertoonde het aantal transacties een dalende trend, terwijl de koers van de memecoin moeite had om te stijgen. Afgelopen week bereikte DOGE een piek van $0,1080, wat samenhing met een toename van het aantal transacties. 

Hoewel deze stijging veelbelovend is voor de toekomst van het Dogecoin netwerk, blijft het aantal transacties nog onder het piekniveau van februari.

Toename in transactievolume

Een stijging van het aantal transacties duidt erop dat het Dogecoin netwerk actief wordt gebruikt, wat de netwerk fundamenten verder versterkt. 

De groeiende activiteit weerspiegelt een toegenomen adoptie of hernieuwde interesse in Dogecoin als betaalmiddel of vanwege het gebruiksgemak bij transacties. Dit geeft aan dat er mogelijk meer vraag is naar DOGE, wat kan wijzen op potentiële groei in de toekomst.

image
Bron: TraindgView

Wat is de volgende stap voor DOGE?

De stijging in het aantal transacties toont aan dat de vraag naar en adoptie van DOGE toeneemt, en on chain data bevestigt dit. Zo is de Funding Rate van Dogecoin gedurende deze periode grotendeels positief gebleven. 

image
Bron: Santiment

Een positieve Funding Rate betekent dat beleggers die longposities aanhouden, betalen om deze posities te behouden ten opzichte van shortposities. Dit wijst op een groeiend vertrouwen van beleggers in het toekomstpotentieel van DOGE.

image
Bron: Coinglass

Deze trend wordt verder ondersteund door een positieve OI Weighted Funding Rate, wat suggereert dat er meer vraag is naar longposities dan shortposities. Dit wijst op een positief marktsentiment.

Invloed van whales op DOGE

Daarnaast hebben whales de afgelopen week hun DOGE-holdings verhoogd. Op het moment van schrijven bezitten whales 65,3 miljard tokens, wat neerkomt op bijna 42%, terwijl retail handelaren 37% van alle DOGE tokens bezitten.

image
Bron; IntoTheBlock

Een hogere holding door whales zorgt voor meer marktstabiliteit, aangezien zij zelden verkopen op basis van FUD nieuws. Dit toont aan dat de markt zich klaarmaakt voor een positieve toekomst.

De stijging van het aantal Dogecoin-transacties suggereert een groeiende vraag en adoptie van de memecoin. Als de huidige marktomstandigheden aanhouden, zal Dogecoin mogelijk op korte termijn het weerstandsniveau van $0,11 testen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu