Blockchain Stories
Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency is altijd vol beweging en onzekerheden. Een van de munten die momenteel veel aandacht trekt, is Aave (AAVE). De grote vraag is of het prijspunt van $146 de cruciale barrière is voor een stijging naar nieuwe hoogten. Laten we dit eens nader bekijken.

De rol van $146 in Aave handelsactiviteit

Aave heeft meerdere pogingen gedaan om boven de $146 uit te breken, maar steeds zonder succes. Dit prijsniveau fungeert als een stevige weerstand sinds begin 2022.

Crypto analist Rekt Capital heeft benadrukt hoe belangrijk het is dat Aave boven deze drempel sluit om een opwaartse trend te bevestigen. De aanhoudende mislukkingen om deze grens te doorbreken, suggereren dat Aave nog niet klaar is voor een langdurige rally.

Elk keer als Aave de grens van $146 nadert, lijkt het alsof er een rood licht opdoemt dat verdere stijgingen tegenhoudt. Dit patroon herhaalt zich en zorgt ervoor dat kopers twijfelen over de toekomst van Aave op korte termijn. Het blijft dus spannend of en wanneer Aave deze hindernis kan overwinnen.

Analisten voorspellen mogelijke stabilisatiefase

Na de laatste afwijzing bij $146 voorspellen analisten een consolidatiefase voor Aave. Dit betekent dat de prijs zich waarschijnlijk zal bewegen tussen de steun op $111 en de weerstand op $146. Deze fase kan een tijd van rust zijn voordat een beslissende beweging plaatsvindt, hetzij omhoog, hetzij omlaag.

Mocht Aave erin slagen om boven de $146 te sluiten, dan zouden de volgende prijsdoelen rond de $180 kunnen liggen. Dit zou een duidelijke indicatie zijn van hernieuwde bullish momentum. Echter, als de steun op $111 niet gehandhaafd blijft, zou de prijs kunnen dalen naar $90 of zelfs lager, wat zou wijzen op verdere zwakte in de markt.

Technische patronen en indicatoren

Ondanks de herhaalde pogingen om door de $146 grens te breken, verschijnen er enkele veelbelovende technische patronen. Zo toont de grafiek van Aave een inverse kop en schouderpatroon, een klassiek bullish omkeerpatroon. Daarnaast breekt de prijs uit een dalende wig, wat vaak voorafgaat aan een opwaartse beweging.

Deze signalen suggereren een mogelijke uitbraak, hoewel de cruciale grens van $146 eerst moet worden overwonnen. Technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en de Aroon indicator geven gemengde signalen. De RSI staat op 65,09, wat duidt op ruimte voor verdere stijgingen, terwijl de Aroon indicator een sterke opwaartse trend met minimale verkoopdruk laat zien.

aave usdt grafiek aroon
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven handelt AAVE rond de $135 met een 24 uurs handelsvolume van $327,46 miljoen. Met een circulerend aanbod van 15 miljoen AAVE heeft de token een marktkapitalisatie van $2,11 miljard.

Ondanks de signalen van een mogelijke bullish ommekeer blijft de weerstand op $146 een belangrijke hindernis die moet worden genomen om een duurzame opwaartse trend te bevestigen. Een doorbraak boven de $146 kan de weg vrijmaken voor een rally richting $180 en verder.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu