Blockchain Stories
XRP maakt zich op voor een gigantische bullrun
Altcoin Nieuws Ripple

XRP maakt zich op voor een gigantische bullrun

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Ripple breekt er een belangrijke tijd aan. Weet deze bekende altcoin in het vierde kwartaal van 2024 eindelijk zijn verwachtingen waar te maken? Of blijkt het aanmodderen voor deze altcoin? Het heeft er alle schijn van dat XRP zich opmaakt voor een gigantische bullrun. Dit blijkt in ieder geval uit meerdere indicatoren die erg positief lijken te zijn voor XRP.

Toenemende whale activiteit

Kleine investeerders hebben te weinig tractie om de XRP koers in beweging te brengen. Daarvoor moeten met name whales in actie komen. Laat dat nu net exact hetgeen zijn dat gaande is bij Ripple. Grote whales hebben ervoor gekozen om grote hoeveelheden geld in Ripple te pompen. Daaruit blijkt niet alleen toenemend beleggersvertrouwen, maar ook het geloof van whales dat Ripple een flinke stijging door kan gaan maken. Zekerheid bestaat uiteraard niet, maar het is wel een goed teken dat de activiteit van whales toegenomen is.

Whales hebben, wellicht onbewust, een behoorlijke invloed. In dit geval hebben meerdere whales maar liefst 40 miljoen Ripple tokens gekocht. Hiermee wordt een soort van sneeuwbaleffect ingezet, waarbij kleinere investeerders last kunnen krijgen van FOMO. Zij zijn bang om het schip te missen, waardoor ze óók besluiten om (meer) geld in Ripple te investeren. Op zo’n manier wordt de Ripple prijs verder en verder opgedreven.

Toegenomen netwerkactiviteit

Eerder deze zomer sloot Ripple een schikking met de SEC. Het team van Ripple moest een forse boete binnen 30 dagen betalen, maar daarmee werd wel een belangrijke zaak afgesloten. Dit is momenteel absoluut in het voordeel van Ripple. Sinds het moment dat Ripple en de SEC een deal hebben gemaakt, is de activiteit op het Ripple netwerk aanzienlijk toegenomen. Dit is in eigenlijk alle gevallen goed nieuws voor een cryptoproject.

Dit is ook duidelijk terug te zien in de huidige Ripple koers. Ripple heeft op dit moment weinig moeite om ver boven het ondersteuningsniveau van $0,51 te blijven. In plaats daarvan wordt al voorzichtig geflirt met een koers rond de $0,60. Desondanks staat de Ripple koers ten opzichte van een maand geleden 10% lager. Dit geeft des te meer aan dat er voor Ripple nog veel ruimte voor groei is.

Positieve indicatoren

Ook veel technische indicatoren spreken in het voordeel van Ripple. Zo ligt de Relative Strength Index al geruime tijd boven de 50. Dit biedt een meer dan solide basis voor een flinke koersstijging op termijn.

Daarnaast lijkt op de grafiek een omgekeerd hoofd- en schouderpatroon te ontstaan. In combinatie met de stabiele, hoge RSI doet ons dit denken aan het jaar 2017. In dat jaar wist deze altcoin een indrukwekkende bullrun in te zetten, waarbij het patroon exact hetzelfde was als momenteel.

Gaat dit eindelijk weer voor goede tijden voor Ripple investeerders zorgen? Het heeft er alle schijn van, maar ook Ripple blijft afhankelijk van veel externe factoren. Onder meer de renteverlaging in Amerika kan nog roet in het eten gooien. Vooralsnog ziet alles er (erg) goed uit voor XRP.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu