Blockchain Stories
Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum
Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Google Cloud heeft onlangs een Blockchain Remote Procedure Call (RPC)-service geïntroduceerd. Dit is bedoeld om crypto ontwikkelaars te helpen eenvoudiger toegang te krijgen tot blockchaingegevens en tegelijkertijd de stabiliteit en betrouwbaarheid van gedecentraliseerde applicaties (DApps) te verbeteren. Deze nieuwe dienst is primair gericht op het Ethereum netwerk, met zowel ondersteuning voor het Ethereum mainnet als voor de testnetten. In de toekomst is er echter een uitbreiding naar andere blockchain platformen gepland, zo meldde Google Cloud op 17 september in een blogpost.

Google Cloud en Ethereum

De RPC-service wordt gelanceerd met een gratis toegangsniveau, waarmee ontwikkelaars tot 100 oproepen per seconde en maximaal een miljoen verzoeken per dag kunnen verwerken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van EIP-1474, een specifieke set RPC methoden die gebruikt wordt voor Ethereum knooppunten.

Volgens Google Cloud is de Blockchain RPC-service volledig compatibel met de Ethereum JSON-RPC standaard. Dit betekent dat ontwikkelaars die werken aan op Ethereum gebaseerde applicaties de nieuwe dienst eenvoudig kunnen integreren in hun bestaande systemen, vaak met slechts een enkele regel code.

Wat is een Remote Procedure Call?

Een Remote Procedure Call, of RPC, is een techniek binnen de softwareontwikkeling die wordt gebruikt om communicatie mogelijk te maken tussen verschillende programma’s op verschillende computers of netwerken. Het ene programma kan via een RPC een dienst aanvragen van een ander programma, waarbij deze dienst kan plaatsvinden op een externe machine.

Google Cloud heeft benadrukt dat betrouwbaarheid van RPC systemen een voortdurende uitdaging vormt voor crypto ontwikkelaars. Kleine vertragingen of fouten in de communicatie kunnen namelijk een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van gedecentraliseerde applicaties. Veel DApps vereisen namelijk snelle transactieverwerking, waarbij vertragingen tot storingen kunnen leiden. Blockchain netwerken, zoals Ethereum, ervaren vaak problemen met hun RPC systemen tijdens piekperioden van netwerkactiviteit, wanneer het volume aan transacties sterk toeneemt.

Breed scala aan tools voor blockchain ontwikkelaars

Een recent voorbeeld hiervan vond plaats in juni, toen het Ethereum layer-2 schaalnetwerk ZKsync te maken kreeg met aanzienlijke vertragingen en verminderde functionaliteit. Dit kwam door een combinatie van verhoogde netwerkactiviteit en problemen met RPC providers. Dergelijke situaties benadrukken het belang van betrouwbare RPC services voor de werking van blockchain applicaties.

Naast deze nieuwe service lanceerde Google Cloud op 25 april de Web3 Portal. Deze productsuite biedt een breed scala aan tools voor blockchainontwikkelaars, waaronder datasets en leerhulpmiddelen. Hoewel dit initiatief enthousiast werd ontvangen door sommige experts, uiten anderen kritiek op de gebruiksvriendelijkheid van het portaal. Vooral de gebruikersinterface werd bekritiseerd, en er waren zorgen over het gebrek aan ondersteuning voor grote blockchain ecosystemen zoals Bitcoin.

Al met al is de lancering van Google Cloud’s Blockchain RPC-service een veelbelovende stap voor de verdere ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties. Door ontwikkelaars toegang te geven tot een betrouwbare en schaalbare manier om met blockchaingegevens te communiceren, speelt Google Cloud in op de groeiende vraag naar snellere en stabielere blockchainoplossingen. Dit initiatief kan helpen om toekomstige uitdagingen op het gebied van netwerkvertragingen en RPC-problemen te voorkomen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu