Blockchain Stories
Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt
Altcoin Nieuws Solana

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Solana (Ticker: SOL) toonde lage volatiliteit op het moment van schrijven, omdat de volumes in de cryptomarkt afnamen door onzekerheid rond de impact van renteverlagingen later deze week. 

SOL werd verhandeld op $131,20, na een lichte stijging van 0,26%. Volgens onze SOL koers was het handelsvolume ook afgenomen met 10% in de afgelopen 24 uur.

Bullish patroon in de maak?

Solana heeft gedurende een langere periode binnen een dalend wig patroon gehandeld, zonder een bullish uitbraak te realiseren. De versmallende range van dit patroon suggereert echter dat de verkoopdruk afneemt en dat een uitbraak aan de bovenkant waarschijnlijk is. 

image
Bron: TradingView

Om deze uitbraak te realiseren, moet SOL echter de weerstand bij $139,50 overwinnen. Zoals te zien is in de volume grafiek, is Solana herhaaldelijk afgewezen op dit niveau door een toestroom van verkopers.

De hoge verkoopactiviteit in het verleden, toen Solana de $139,50 benaderde, laat zien dat deze prijs fungeert als een distributiefase. Dit betekent dat traders hun posities hebben verlaten vanwege een gebrek aan vertrouwen in de stijgende trend.

Terugkeer van koop momentum nodig

Voor een bullish uitbraak boven de bovenste trendlijn van de dalende wig is een terugkeer van koop momentum cruciaal. De Relative Strength Index (RSI) stond op 44, wat aangeeft dat er op dit moment minder kopers zijn dan verkopers. De RSI lijn is ook samengekomen met de signaallijn. 

Bevestiging van een crossover is essentieel, omdat een stijging boven de signaallijn kan wijzen op een koopsignaal. Omgekeerd kan een daling onder deze lijn een verkoopsignaal zijn, wat zou kunnen leiden tot een daling van SOL naar een cruciaal support niveau van $126.

Optimisme door Open Interest en kapitaalstromen

Gegevens van Coinglass toonden een geleidelijke stijging van Solana’s open interest. Op het moment van schrijven stond de open interest op $2,13 miljoen, het hoogste niveau deze maand. 

image
Bron: Coinglass

Een stijging van open interest suggereert dat derivatenhandelaren posities openen en vasthouden in Solana. Dit verhoogt de geldstroom naar het activum, wat volatiliteit kan aanwakkeren en bullish momentum kan ondersteunen.

Bovendien meldde een recent rapport van CoinShares dat handelaren meer aandacht besteden aan Solana investeringsproducten. Vorige week bedroegen de instromen naar Solana investeringsproducten $3,80 miljoen, terwijl Ethereum (ETH) juist $19 miljoen aan uitstroom zag. 

Deze gegevens suggereren dat SOL meer vraag aantrekt dan andere altcoins. Deze toegenomen vraag kan de verkoopdruk rond Solana compenseren en de weg vrijmaken voor een rally.

Solana netwerk als katalysator

Daarnaast kan het Solana netwerk ook dienen als katalysator voor prijsstijgingen van SOL. Volgens DappRadar steeg het aantal unieke actieve wallets (UAW’s) op Solana met meer dan 300% in 30 dagen, wat duidt op toenemend gebruik van de blockchain. 

Deze positieve ontwikkelingen kunnen SOL helpen om de weerstandsniveaus te doorbreken en een stijgende trend in te zetten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu