Blockchain Stories
BlackRock steunt crypto al bijna tien jaar vol vertrouwen
Bitcoin Blockchain Ethereum Nieuws

BlackRock steunt crypto al bijna tien jaar vol vertrouwen

Start met ā‚¬10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel ā‚¬10.000 gratis

Start nu

BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, heeft al sinds 2016 interesse in cryptocurrency, veel langer dan de meeste mensen zich realiseren.

Het bedrijf heeft geduldig zijn capaciteiten opgebouwd voordat het grote aankondigingen deed. Robbie Mitchnick, hoofd Digitale Activa bij BlackRock, gaf onlangs inzicht in de reis van het bedrijf in de cryptowereld.

Interesse van BlackRock in crypto

De interesse van BlackRock in crypto begon in 2016, hoewel het bedrijf de activaklasse destijds niet als klaar beschouwde voor grootschalige adoptie. Dit markeerde het begin van BlackRock’s reis in de cryptowereld, waarbij het stilletjes zijn capaciteiten opbouwde voordat het grotere publieke stappen zette.

Volgens Mitchnick versnelde de echte evolutie tussen 2021 en 2022 aanzienlijk. Deze verschuiving werd aangedreven door drie belangrijke factoren:

de infrastructuur rond crypto begon te rijpen, er was een groeiende erkenning dat crypto niet meer zou verdwijnen en steeds meer klanten toonden interesse in de cryptoruimte. Sinds dit keerpunt is BlackRock’s betrokkenheid bij crypto toegenomen, vooral met de lancering van Bitcoin en Ethereum ETFs.

Bitcoin ETF Historical Netflow Trend
BlackRock’s Bitcoin ETF Instromen. Bron: CryptoQuant

Educatie als sleutel tot succes

Educatie speelt een cruciale rol in BlackRock’s strategie om een breed publiek kennis te laten maken met digitale activa.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanpakken van misverstanden over crypto, zoals het idee dat Bitcoin een “risico op” activum is. Hoewel Bitcoin riskant wordt beschouwd, worden risico op activa meestal gewaardeerd tijdens bullmarkten.

Mitchnick benadrukte de noodzaak om misverstanden te bestrijden, zoals de opvatting dat Bitcoin “digitaal goud” is. Dit heeft geleid tot misvattingen onder nieuwkomers in de cryptowereld. Een duidelijk voorbeeld van Bitcoin als hedge was te zien tijdens de Silicon Valley Bank en regionale bankencrisis in maart 2023.

BlackRock zal binnenkort een uitleg over risico’s publiceren voor hun bredere klantenbestand. Bitcoin wordt meestal geprefereerd door handelaren, terwijl Ethereum populairder is onder ontwikkelaars. Mitchnick zag op dat moment echter geen duidelijke favoriet voor een derde ETF goedkeuring.

De toekomst van tokenisatie

Mitchnick deelde ook BlackRock’s visie op tokenisatie. Terwijl het idee van “blockchain, niet Bitcoin” aan het vervagen is, wint “tokenisatie, niet Bitcoin” aan populariteit. Hoewel de langetermijnlevensvatbaarheid van tokenisatie onzeker blijft, werkt BlackRock aan de nodige infrastructuur om het te ondersteunen.

ā€œOnze strategie is om klanten goedkope en gemakkelijke toegang tot deze markten te bieden en technologische capaciteiten te bieden. Het zou vreemd zijn als we over tien jaar slechts zeven getokeniseerde fondsen hadden. Het is waarschijnlijker dat we er geen of juist veel zullen hebben,ā€ aldus Mitchnick.

BlackRock’s methodische benadering van crypto toont de toewijding van het bedrijf aan zowel langetermijnlevensvatbaarheid als educatie. Naarmate meer klanten interesse tonen, positioneert BlackRock zich als een leider in het bieden van toegankelijke digitale investeringen.

Hoewel de toekomst van tokenisatie en ETFs onzeker blijft, suggereert BlackRock’s strategie dat het bedrijf een belangrijke speler zal blijven in de industrie, ongeacht hoe deze zich ontwikkelt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot ā‚¬20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel ā‚¬20 aan gratis Bitcoin claimen.Ā 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu