Blockchain Stories
MicroStrategy haalt $700 miljoen op voor BTC investeringen
Bitcoin Nieuws

MicroStrategy haalt $700 miljoen op voor BTC investeringen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Aangespoord door oprichter Michael Saylor is MicroStrategy één van de grootste Bitcoin houders geworden. Dit bedrijf investeert inmiddels al geruime tijd in Bitcoin en heeft een flinke wallet opgebouwd. Aan dit verhaal voegt het bedrijf een nieuw hoofdstuk toe. Saylor heeft namelijk bekendgemaakt dat het bedrijf nogmaals $700 miljoen voor Bitcoin investeringen op gaat halen. Hiermee gaat MicroStrategy wederom een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin kopen.

Converteerbare ‘senior notes’

Om het immense bedrag van $700 miljoen op te halen, geeft MicroStrategy zogeheten converteerbare senior notes uit. Met senior notes wordt in dit geval obligaties bedoeld. Deze obligaties staan een stap boven de zogeheten junior notes. Mocht er onverhoopt iets met het bedrijf gebeuren, krijgen investeerders in de senior notes voorrang op de investeerders in de junior notes.

Door deze nieuwe obligaties uit te geven, hoopt Saylor het bedrag van $700 miljoen op te halen. De kans dat dit lukt, is overigens vrij groot. Eerder dit jaar heeft MicroStrategy namelijk al 2 schuldemissies succesvol afgerond. Het is derhalve logisch om te verwachten dat ook deze derde schuldemissie succesvol afgerond wordt.

Overigens is het doel van Saylor om méér dan $700 miljoen op te halen. Hij wil namelijk ook nog notes (obligaties) uitgeven die in september 2028 pas aflopen. Hiermee hoopt hij nog eens $105 miljoen extra op te halen.

Gaat MicroStrategy voor $700 miljoen aan Bitcoin kopen?

Het bedrijf geeft aan dat deze schuldemissie voor verschillende doeleinden gebruikt gaat worden. Ten eerste om bestaande schulden af te lossen en om uitstaande senior notes af te lossen. Ten tweede om bedrijfsactiviteiten te ondersteunen en ten derde om in Bitcoin te investeren.

Het is dus niet zo dat dit bedrijf voor maar liefst $700 miljoen aan Bitcoin koopt. Blijft er echter aan het einde van dit bijvoorbeeld $100 miljoen over? Dan gebruikt het bedrijf dit volledige bedrag om in Bitcoin te investeren. Dit past namelijk volledig bij de BTC-strategie die dit bedrijf al langere tijd volgt.

Deze strategie is simpel: obligaties uitgeven, hiermee geld ophalen en dit geld vervolgens in Bitcoin investeren. Hiermee voorkomt het bedrijf dat hun vermogen minder waard door inflatie en profiteert het bedrijf ook optimaal van mogelijke Bitcoin koersstijgingen op termijn.

Volgens onder meer onderstaande tweet heeft MicroStrategy door de jaren heen hier ontzettend veel geld mee verdiend:

Recent werd bekend dat deze strategie de aandeelhouders van het bedrijf erg blij maakt. Het aandeel van MicroStrategy is namelijk harder gegroeid dan aandelen van andere grote bedrijven. Hiermee lijkt MicroStrategy te bewijzen dat de gekozen Bitcoin strategie de juiste is.

Grote Bitcoin houder

Door de jaren heen is MicroStrategy uitgegroeid tot één van de grootste Bitcoin houders. Het bedrijf heeft nu meer dan 244.000 BTC in bezit. Deze grote hoeveelheid Bitcoin tokens heeft momenteel een waarde van meer dan $14 miljard. Mocht de Bitcoin koers in het vierde kwartaal van 2024 flink stijgen, is MicroStrategy hier één van de grootste profiteurs van. Met alle dank aan de eerder gekozen Bitcoin strategie.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Wederom een slechte dag voor de crypto ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu