Blockchain Stories
Toncoin vertoont bullish én bearish signalen
Altcoin Nieuws

Toncoin vertoont bullish én bearish signalen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor eigenlijk elke altcoin zijn het relatief lastige tijden. De maand augustus was vrij dramatisch, terwijl ook de maand september vooralsnog niet echt vlekkeloos verloopt. Veel digitale valuta’s hebben met een behoorlijke volatiliteit te maken, terwijl ondertussen ook nog de rente verlaagd gaat worden in zowel Amerika als Europa. Dit gebeurt met een grotere stap dan gedacht, waardoor de economie er mogelijk slechter voor staat dan gedacht. Dat is ook niet al te positief voor crypto.

Dat de cryptomarkt zich op een soort van kruispunt bevindt, blijkt ook uit Toncoin. Bij deze digitale valuta zijn duidelijke bullish- en duidelijke bearish signalen te zien. Dit geeft des te meer aan dat ook bij deze altcoin onduidelijk is welke kant de koers precies op gaat bewegen.

Wat zijn de bullish signalen?

Voor investeerders in Toncoin zijn uiteraard de bullish signalen het belangrijkste. De huidige Toncoin koers staat relatief laag, zeker als je het afzet tegen de all time high die op $8,25 ligt. Overigens werd deze all time high nog dit jaar op de kaart gezet; slechts 3 maanden geleden. Sinds dat moment is de Toncoin koers met bijna $3 dollar gedaald. Geen al te beste tijden dus voor deze digitale valuta, waardoor zo’n beetje elke Toncoin investeerder hals reikend uitkijkt naar bullish nieuws.

Er zijn zeker de nodige bullish signalen. Zo is een duidelijke netto netwerkgroei van Toncoin ingezet. Op het moment van schrijven ligt deze groei op ruim 9%. Dit is overduidelijk een bullish signaal, aangezien dit percentage aangeeft dat meer nieuwe gebruikers gebruik zijn gaan maken van het Toncoin netwerk. Dit duidt op een groeiende interesse in deze digitale valuta.

Verder blijkt uit data dat whales meer en meer Toncoin inkopen. Zij maken zich hiermee alvast op voor een aanzienlijke koersstijging. Ook dit is een duidelijk bullish signaal.

De Relatieve Sterke Index (RSI) ligt momenteel op 41,82. Dit geeft aan dat Toncoin mogelijk op korte termijn al een rebound zou kunnen maken. Of dit daadwerkelijk tot een aanhoudende omkering leidt, is uiteraard niet te voorspellen.

Een ander bullish signaal is het gestegen handelsvolume. Het handelsvolume is met bijna 8% gestegen, waaruit toch weer blijkt dat er sprake van een toegenomen marktactiviteit is. Dit zou dan vooral aan de kleinere investeerders te danken zijn.

Wat zijn de bearish signalen?

Aan de ene kant is het kopen van veel Toncoin tokens door whales een bullish signaal, maar tegelijkertijd is het ook een bearish signaal. Uit data blijkt namelijk dat er een daling van 0,37% in grote transacties is. Dit duidt op een verminderde deelname van (nieuwe) grote spelers. Een dergelijke daling suggereert dat er onder investeerders twijfelt heerst om grote stappen te zetten in de huidige markt.

De Bollinger Bands geeft op zijn beurt ook een bearish signaal af. De onderste band naderde een prijs van $5,43, waaruit de nodige volatiliteit zou moeten blijken. Het is derhalve goed mogelijk dat de Toncoin op korte termijn de huidige volatiliteit doorzet.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu