Blockchain Stories
Bitcoin klaar voor doorbraak? Dit teken wijst op kracht
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin klaar voor doorbraak? Dit teken wijst op kracht

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft momenteel een stabiele periode, met de prijs net onder de $60.000. Na een bemoedigende stijging in de tweede helft van vorige week, lijkt de weg van de minste weerstand op korte termijn naar boven te wijzen. Ondanks enige zwakte blijft de prijs binnen de bullish stijgingspatroon van 13 september.

Stabiliteit van Bitcoin

De huidige stabiliteit van Bitcoin is een interessant punt. Hoewel de prijs onder de $60.000 ligt, is er nog steeds sprake van positieve signalen. Het stijgingspatroon van 13 september fungeert als een belangrijke indicator dat de koers ondanks lichte dalingen nog steeds in een opwaartse trend kan staan.

De technische analyse toont aan dat de Bitcoin opwaartse trend standhoudt, gebaseerd op de formatie in de dagelijkse grafiek. Kopers hebben nog steeds een kans als de prijs boven het $56.500 niveau blijft. Een doorbraak boven de hoogtepunten van vorige week, rond $61.000, zou nog betere kansen bieden.

On chain data en de mogelijkheid van een prijsbodem

On chain data wijst op kracht en de mogelijkheid dat Bitcoin een prijsbodem bereikt. Een analist op X (voorheen Twitter) wijst op gegevens van CryptoQuant en de Mayer Multiple als een instrument voor het meten van marktsentiment.

Deze waarde is gedaald van 1,82 naar 0,9 en zou nog verder moeten dalen. Volgens de analist kan een verdere daling naar 0,7 een marktbodem signaleren. Historisch gezien zou deze bodem zich tussen $46.000 en $50.000 kunnen bevinden.

De Mayer Multiple is een achterlopende indicator die wordt berekend door de spotprijs van Bitcoin te delen door het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen. Een waarde onder 1 duidt op een mogelijke onderwaardering, zoals nu het geval is.

Technische analyse en prijspunten

Naast de Mayer Multiple zijn er ook signalen van kracht vanuit de futures markt. De Futures Sentiment Index voor Bitcoin stijgt, wat historisch gezien een voorbode is van prijsstijgingen. De analist blijft optimistisch en verwacht dat Bitcoin steun zal vinden.

Als Bitcoin erin slaagt om boven de directe lokale weerstandsniveaus te breken, zou dit een positief signaal zijn. Een aanzienlijke, hoog volume sluiting boven $69.500 zou een market fear of missing out (FOMO) kunnen veroorzaken, wat de prijs verder omhoog zou kunnen stuwen.

bitcoin 20SMA koersgrafiek september2024
Bitcoin handelt op een koers van $58.000. Bron: TradingView

Toekomstige prijsbewegingen en investeringskansen

Voor investeerders zijn er duidelijke kansen. Als Bitcoin boven het $56.500 niveau blijft en erin slaagt om boven $61.000 te sluiten, liggen er betere kansen in het verschiet. Een doorbraak boven $69.500 met hoog volume kan een sterke opwaartse beweging teweegbrengen.

De markt blijft dynamisch en vol potentieel. Bitcoin toont veerkracht en kracht in deze fase, wat betekent dat er nog veel interessante bewegingen kunnen komen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu