Blockchain Stories
Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Changpeng Zhao, de medeoprichter van Binance, zal op 29 september worden vrijgelaten uit detentie in de Verenigde Staten. Dit nieuws werd bevestigd door de website van het Federal Bureau of Prisons. Deze vrijlating van Zhao valt samen met een belangrijke juridische ontwikkeling: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een herziene aanklacht ingediend tegen Binance, het cryptocurrency platform waar Zhao een prominente rol in speelt.

Binance oprichter zat vier maanden vast

Op dit moment zit Zhao een gevangenisstraf van vier maanden uit. Recentelijk is hij overgeplaatst naar de Long Beach Residential Reentry Management (RRM) faciliteit in Californië. De RRM faciliteit speelt een belangrijke rol in het transitieproces van gevangenen die zich voorbereiden op hun terugkeer naar de samenleving.

De juridische problemen van Zhao en Binance begonnen in november, toen beide partijen schuld bekende aan verschillende overtredingen van de federale wetgeving in de VS. De aanklachten die tegen hen werden ingediend omvatten onder andere het falen van Zhao om een effectief anti-witwasprogramma te implementeren, zoals vereist door de Bank Secrecy Act. Deze wet verplicht financiële instellingen om maatregelen te nemen ter voorkoming van witwaspraktijken. Daarnaast werd Binance beschuldigd van betrokkenheid bij het faciliteren van transacties die in verband stonden met illegale activiteiten, zoals transacties tussen Amerikaanse burgers en personen in gesanctioneerde gebieden, waaronder Iran.

Boete van $4,3 miljard voor Binance

De juridische nasleep van deze beschuldigingen resulteerde in een omvangrijke schikking. Binance werd verplicht om een aanzienlijke boete van $4,3 miljard te betalen, terwijl Zhao persoonlijk een boete van $50 miljoen heeft geaccepteerd. Ondanks de schikking heeft Zhao zijn functie als CEO van Binance neergelegd, maar hij behoudt nog steeds ongeveer 90% van het eigendom in het bedrijf. Dit toont de blijvende invloed en belangen die Zhao heeft in Binance, ondanks zijn persoonlijke juridische problemen.

Hoewel Zhao’s persoonlijke juridische situatie bijna afgerond lijkt te zijn, blijven de juridische problemen voor Binance voortduren. Onlangs heeft de SEC een herziene klacht ingediend tegen het handelsplatform. De SEC stelt dat Binance een cruciale rol speelt in de cryptomarkt door uitgebreide informatie over digitale activa te verspreiden en te versterken. Dit omvat het delen van gegevens over de ontwikkeling, handelsvolumes en prijsinformatie van deze activa.

BNB verkocht als een effect

Daarnaast heeft de SEC herhaaldelijk gesteld dat Binance’s token, BNB, wordt verkocht als een effect. De toezichthouder benadrukt dat er een duidelijke verwachting is onder klanten en investeerders dat de waarde van BNB zal stijgen door de inspanningen van de uitgevers en promotors van de token.
Deze juridische ontwikkelingen komen voort uit een eerdere rechterlijke uitspraak die bepaalde aanklachten met betrekking tot de secundaire verkoop van BNB door derden afwees.

Ondanks deze uitspraak blijft de SEC vastbesloten om de vermeende overtredingen van Binance te bestrijden. De uitkomst van de juridische procedures zal waarschijnlijk bepalend zijn voor de verdere koers van Binance in de crypto industrie. De voortdurende juridische uitdagingen benadrukken de complexiteit en de gereguleerde aard van de cryptocurrency markt, evenals de blijvende strijd tussen cryptovaluta bedrijven en regelgevende instanties.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu