Blockchain Stories
Bitcoin herstelt met miljoenen instromen terwijl Ethereum struikelt
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Bitcoin herstelt met miljoenen instromen terwijl Ethereum struikelt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van crypto investeringen heeft onlangs een opvallende opleving doorgemaakt. Volgens het laatste rapport van CoinShares zagen wereldwijde crypto investeringsproducten een netto instroom van $436 miljoen in slechts één week. Deze positieve verschuiving werd grotendeels gedreven door de hernieuwde belangstelling voor Bitcoin.

Globale opleving in crypto investeringen

Na twee opeenvolgende weken van netto uitstroom, was er eindelijk goed nieuws voor de cryptomarkt. Grote vermogensbeheerders zoals BlackRock, Bitwise, Fidelity, Grayscale, ProShares en 21Shares registreerden allemaal positieve stromen. Dit wijst op een hernieuwde interesse in crypto investeringen.

Bitcoin gebaseerde fondsen stalen de show met een indrukwekkende netto instroom van $436 miljoen, na eerder een reeks van uitstroom dagen te hebben gekend die in totaal $1,2 miljard bedroegen.

Deze ommekeer laat zien dat investeerders weer vertrouwen hebben in Bitcoin, vooral in de Amerikaanse markt. Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten leverden een aanzienlijke bijdrage met $403,9 miljoen aan netto instromen.

Belangrijke spelers in de opleving

Niet alleen de Amerikaanse markt vertoonde positieve trends. Ook in Europa waren er bemoedigende signalen. Zwitserse en Duitse fondsen noteerden respectievelijk $27 miljoen en $10,6 miljoen aan netto instroom. Canada daarentegen kende een netto uitstroom van $18 miljoen, wat aangeeft dat niet alle markten dezelfde richting volgen.

coinshares flows september2024
Crypto activa fondsstromen per regio. Bron: CoinShares

Daarnaast lieten short Bitcoin investeringsproducten na drie opeenvolgende weken van instromen een netto uitstroom van $8,5 miljoen zien. Dit kan duiden op een verschuiving in investeringsstrategieën, waarbij er meer vertrouwen in de markt lijkt terug te keren.

Opvallend was ook de groeiende interesse in alternatieve cryptocurrencies. Solana investeringsproducten zagen voor de vierde week op rij een netto instroom van $3,8 miljoen, wat aangeeft dat investeerders verder kijken dan alleen Bitcoin.

bloomberg coinshares september2024
Crypto activa fondsstromen. Bron: CoinShares

Verandering in geldstromen

De heropleving in de markt kan worden toegeschreven aan veranderingen in de verwachtingen rondom potentiële renteverlagingen.

Volgens James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, werd het sentiment in de markt sterk beïnvloed door uitspraken van voormalig NY FED president Bill Dudley over een mogelijke renteverlaging van 50 basispunten.

Ondanks deze positieve instromen bleef het handelsvolume voor crypto investeringsproducten op $8 miljard per week, aanzienlijk lager dan het gemiddelde van $14,2 miljard in 2024. Dit geeft aan dat er nog steeds voorzichtigheid heerst onder investeerders.

Terwijl Bitcoin gebaseerde fondsen de heropleving leidden, blijven Ethereum gebaseerde fondsen worstelen. De afgelopen week registreerden Ethereum fondsen een netto uitstroom van $19 miljoen, bovenop de $98 miljoen aan negatieve stromen van de week ervoor. Dit toont aan dat het investeerderssentiment binnen de cryptomarkt verdeeld is.

Bitcoin maakt een opmerkelijke comeback, terwijl Ethereum nog steeds tegenwind ervaart. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cryptobeleggingen, blijft het een spannende en dynamische markt om te verkennen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu