Blockchain Stories
Is Bitcoin klaar voor een rally? Post halving trends
Bitcoin Nieuws

Is Bitcoin klaar voor een rally? Post halving trends

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) nadert een potentiële uitbraak nu het belangrijke weerstandsniveau bereikt. 

Analisten richten zich op historische prijsstructuren na de halving events van Bitcoin, die vaak hebben geleid tot prijsstijgingen. Recente prijsactie, inclusief een ‘liquidity grab’ onder $50.000, suggereert dat BTC zich voorbereidt op een grote beweging richting $70.000.

Halving patroon van Bitcoin wijst op potentiële rally

Historisch gezien ervaart Bitcoin grote prijsstijgingen na zijn halving events, die de toevoer van nieuwe BTC verminderen. 

Volgens Rekt Capital, een crypto trader, is Bitcoin dicht bij het heroveren van zijn reaccumulatie bereik en het synchroniseren met zijn post halving prijsbewegingen. De halving leidt doorgaans tot een ‘supply shock’, waardoor de vraag het aanbod overtreft en de prijzen hoger kunnen stijgen. 

Rekt Capital voegde eraan toe dat Bitcoin in de komende weken zou kunnen uitbreken:

Bitcoin is zo dicht bij het heroveren van de ReAccumulation Range en het synchroniseren met post-halving prijsbewegingen.

Liquidity grab onder $50.000 maakt weg vrij voor hogere niveaus

Op 5 augustus had Bitcoin een ‘liquidity grab’ onder $50.000, waarbij een belangrijke liquiditeits cluster werd bereikt. 

Dit evenement heeft een kans gecreëerd voor BTC om hogere niveaus te testen. Volgens Daan Crypto Trades:

Bitcoin heeft een grote liquiditeitscluster onder de $50K weggehaald, waardoor er minder liquiditeitsclusters in de buurt zijn.

Met minder liquiditeit in het huidige prijsbereik van Bitcoin zijn er minder barrières voor stijgende beweging. Grote clusters blijven onder $47.000, wat dient als een cruciaal support niveau. 

Als Bitcoin boven dit support niveau blijft, kan het zijn stijging voortzetten, met $70.000 als het volgende belangrijke weerstandsniveau aan de horizon.

Stijgende doelen boven $70.000 en belangrijke weerstandsniveaus

Het volgende belangrijke stijgende doel voor Bitcoin ligt boven $70.000, waar een grote liquiditeit cluster wacht. Traders richten zich ook op de $60.000, een belangrijk weerstandsniveau dat BTC moet doorbreken om het stijgende momentum te behouden. 

Als Bitcoin deze weerstand doorbreekt, kan het richting $70.000 gaan en mogelijk nieuwe all time highs bereiken. Het doorbreken van de $60.000 zal belangrijk zijn voor een nieuwe rally. Als BTC zijn momentum behoudt, kan het de historische trend van post halving rally’s volgen en voorbij $70.000 gaan.

Ondanks de bullish vooruitzichten blijven er daling risico’s. Het $47.000 niveau is een kritiek support niveau, met grote liquiditeits clusters onder deze range. Als Bitcoin deze steun niet vasthoudt, kan het een verdere terugval ervaren, mogelijk terugkerend naar $47.000 of zelfs lager.

Marktsentiment en waardes van Bitcoin

Ons recente rapport laat zien dat Bitcoin herstelt van een dip van vijf maanden, met huidige prijzen die lijken op die van 2021, net voor een grote rally. 

Openstaande contracten voor Bitcoin zijn ook toegenomen vergeleken met 2021, wat suggereert dat er potentieel is voor verdere prijsstijging als de marktomstandigheden verbeteren. 

Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld op $58.275, met een 24 uurs handelsvolume van ongeveer $24 miljard. Dit vertegenwoordigt een daling van 1,20% in de afgelopen 24 uur, maar een redelijke stijging in afgelopen week.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu