Blockchain Stories
Bitcoin staat voor onzekerheid nu FED beslissing nadert
Bitcoin Nieuws Regulatie

Bitcoin staat voor onzekerheid nu FED beslissing nadert

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige week had Bitcoin (Ticker: BTC) een gezonde opleving, een beweging die het beleggerssentiment aanzienlijk heeft verbeterd. Deze week begint Bitcoin echter negatief, terwijl de markt een cruciale week ingaat.

De rally van Bitcoin vorige week zorgde voor een verschuiving in het marktsentiment van angst naar neutraal. Op zondag 15 september gleed het sentiment echter terug naar angst. 

De meest waarschijnlijke reden hiervoor is de groeiende onzekerheid rond de aanstaande beslissing van de Federal Reserve over de rentetarieven.

Schommelend sentiment en prijsactie van Bitcoin

De wisselende fear en greed indicator van Bitcoin kwam ook overeen met belangrijke observaties op het gebied van prijsactie. De recente rally van vorige week slaagde er kort in om boven de $60.000 uit te komen. Deze mijlpaal was van korte duur, wat leidde tot de vorming van lagere hoogtepunten, zoals kenmerkend is voor de BTC koers in de afgelopen maanden.

Ondanks dit, hield Bitcoin nog steeds vast aan een relatief gezond prijsniveau van $58.870. De terugval in het weekend benadrukt echter een belangrijk punt om op te letten bij de cryptocurrency. 

Het bevindt zich nu op een kritiek punt waar lagere hoogtepunten wijzen op zwakte onder het bullish sentiment. Als het zwakke sentiment blijft drukken op Bitcoin, is er een kans dat de prijs uiteindelijk uit de huidige range breekt en onder de $50.000 zakt.

Aan de andere kant kan de aankondiging van de FED over de rentetarieven een bullish evenement zijn. 

Een sterke marktreactie, als er agressieve renteverlagingen worden aangekondigd, kan agressieve vraag uitlokken, mogelijk genoeg om BTC terug te duwen naar het $70.000-prijsbereik en mogelijk hoger.

Bitcoin activiteit vertraagt, maar kan de stilte voor de storm zijn

Bitcoin grafieken tonen recentelijk een groeiende voorzichtige houding. Dit was duidelijk te zien in het aantal grote transacties, dat de afgelopen drie dagen aanzienlijk is gedaald. 

Op ongeveer 13 september werden er 17.570 grote adressen geregistreerd, terwijl deze waarde op 15 september daalde naar 12.520 grote transacties.

Bovenstaande observatie weerspiegelt de dip in activiteit die in dezelfde periode werd waargenomen. De exchange-stromen daalden aanzienlijk sinds 13 september. De instromen naar exchanges bleven iets hoger op 5.576 BTC, terwijl de uitstroom op 3.545 BTC stond op 16 september.

De exchange stromen van Bitcoin onderstrepen de anticipatie op de aankondiging van de FED. 

Ondertussen hebben politieke invloeden een centrale rol gespeeld in de prijsvolatiliteit van Bitcoin. Recente rapporten onthulden dat er mogelijk een nieuwe aanslag op het leven van Donald Trump is geweest, maar hij bleef ongedeerd.

Politieke invloed en toekomstige impact op BTC

De politieke invloed kan ook een grote impact hebben op BTC in de komende twee maanden. Dit bevestigt dat Bitcoin momenteel een kritieke fase ingaat waarin het waarschijnlijk uit zijn huidige nauwe range zal breken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu