Blockchain Stories
3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt
Bitcoin Nieuws

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen week leek Bitcoin het gewenste herstel ingezet te hebben. De Bitcoin koers steeg afgelopen week immers, terwijl ook de Bitcoin ETF’s afgelopen vrijdag een flinke instroom zagen. Desondanks zakt de Bitcoin koers vandaag weer door het ijs heen. Wat is er precies aan de hand? Er zijn eigenlijk 3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt.

Vermeende aanslag op Trump

De presidentskandidaat Donald Trump was gister op een golfbaan in Florida aan het golven. Dit deed hij niet alleen, maar met zijn hele peloton aan beveiligers. Dat was maar goed ook, aangezien een beveiliger een scherpschutter in de bosjes opmerkte. De schutter kon gelukkig tijdelijk ingerekend worden.

Twee maanden terug werd Trump tijdens een bijeenkomst al beschoten, terwijl dit gisteren wederom bijna gebeurde. Dit geeft duidelijk aan dat Trump in Amerika veel vijanden heeft. Vijanden die niet schuwen om tot verschrikkelijke daden over te gaan. Deze week is het – wederom – goed gegaan, maar hoeveel vermeende aanslagen worden er nog op Trump gepleegd? Dit is iets dat de cryptowereld ook in zijn macht houdt. Trump is immers een groot voorstander van crypto en ziet in crypto een geweldige aanvulling op het huidige monetaire stelsel. Mocht er onverhoopt iets met Trump gebeuren, gaat dit indirect ook ten koste van crypto.

Renteverlaging in Amerika

Vorige week kondigde de Europese Centrale Bank al een renteverlaging aan. Dat lag volledig in de lijn der verwachtingen. Net zoals dat het te verwachten is dat de Federale bank van Amerika deze week met een renteverlaging op de proppen komt. Lange tijd was men er van overtuigd dat het om een renteverlaging van 0,25% zou gaan. Vandaag duiken er plots sterke geruchten op dat het om een rentelverlaging van 0,50% zou gaan. Daar reageert de cryptomarkt vooralsnog niet denderend op.

Dit mag toch wel opvallend genoemd worden. Normaal gesproken zou een renteverlaging namelijk voor extra instroom in de cryptowereld zorgen, aangezien het in zo’n situatie minder interessant is om geld te sparen. Waar veel investeerders dan (mogelijk) voor kiezen, is het investeren in crypto.

Toch brengt een renteverlaging van 0,5% in één keer veel onzekerheid met zich mee. Indien de FED hier daadwerkelijk voor kiest, geeft dit aan dat er veel onzekerheid over de Amerikaanse economie is. Ook dat is niet bevorderlijk voor crypto.

Gebrek aan vertrouwen

Daar waar al langere tijd sprake van is, blijft maar aanhouden: het gebrek aan echt vertrouwen van beleggers. Voor veel beleggers is het nog steeds te spannend c.q. onzeker om in Bitcoin of altcoins te investeren. De bovengenoemde ontwikkelingen brengen op hun beurt alleen maar meer onzekerheid met zich mee. Niet ideaal dus voor de cryptowereld.

Meerdere economische factoren dragen hier ook hun steentje aan bij. De inflatiecijfers blijven bijvoorbeeld relatief hoog, terwijl dus de renteverlaging mogelijk hoger uit gaat vallen dan in eerste instantie de bedoeling was. Bij dergelijke gebeurtenissen met bijbehorende onzekerheid is crypto absoluut niet gebaat. Dat blijkt duidelijk uit de actuele Bitcoin koers.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu