Blockchain Stories
Tweede aanslag op Trump laat Bitcoin kelderen
Bitcoin Nieuws

Tweede aanslag op Trump laat Bitcoin kelderen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente aanslag op voormalig president Donald Trump heeft onverwachts een aanzienlijke invloed gehad op de financiële markten, met name de cryptomarkt.

Na de bekendmaking van het nieuws stortten beleggers zich in een golf van onzekerheid en speculatie, wat leidde tot een aanzienlijke daling van de waarde van Bitcoin. Dit onrustige klimaat kan mogelijk gevolgen hebben voor toekomstige ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Analisten suggereren dat deze volatiliteit kan aanhouden zolang er geen duidelijkheid is over de politieke stabiliteit en de mogelijke gevolgen van de aanslag.

Schoten gelost: Het incident en de directe gevolgen

Op 15 september was Donald Trump aan het golfen op zijn West Palm Beach baan toen er een aanslag op hem werd gepleegd.

De verdachte, een 58 jarige man genaamd Ryan Wesley Routh, werd gezien door agenten van de Secret Service terwijl hij zich met een AK-47 geweer in de struiken verborg. Toen de agenten het vuur openden, vluchtte hij in zijn zwarte SUV.

Dankzij een oplettende getuige, die een foto van zijn kentekenplaat nam, kon de politie hem opsporen en arresteren op de snelweg. Hoewel Trump ongedeerd bleef, veroorzaakte dit incident grote beroering in de cryptowereld.

Bitcoin reageerd: De onmiddellijke daling en gevolgen voor de markt

Het nieuws over de aanslag had niet alleen invloed op de politieke wereld, maar ook op de cryptomarkt. De waarde van Bitcoin daalde met ongeveer 3%, van $60.313 naar $58.000.

bitcoin koersgrafiek 16september2024
Bitcoin handelt op een koers van $58.000. Bron: TradingView

Deze daling leidde tot liquidaties ter waarde van $116,52 miljoen, waarvan het grootste deel ($106,52 miljoen) afkomstig was van long trades. In de afgelopen 24 uur werden maar liefst 49.351 traders getroffen door de marktchaos.

De scherpe daling van Bitcoin wordt toegeschreven aan de verwachting dat Trump, indien herkozen, gunstige regelgeving voor crypto zou introduceren. Veel mensen in de crypto gemeenschap hopen op een beter gereguleerde en ondersteunende omgeving voor digitale valuta’s.

Politieke invloeden: De rol van Trump in de cryptowereld en reacties vanuit de regering

Het FBI beschouwt het incident als een “poging tot moord”. Alejandro Mayorkas, de minister van Binnenlandse Veiligheid, prees de snelle actie van de Secret Service en benadrukte dat de bescherming van presidentskandidaten een topprioriteit blijft.

President Joe Biden en vice president Kamala Harris spraken hun opluchting uit dat Trump ongedeerd was en veroordeelden het geweld krachtig. Leiders van verschillende politieke achtergronden riepen op tot een einde aan dergelijke aanvallen.

De bredere implicaties van deze gebeurtenissen onderstrepen het belang van veiligheid en snelle reacties in tijden van crisis. Voor de crypto gemeenschap benadrukt dit voorval de noodzaak van een gebalanceerd verhaal rondom cryptocurrency en de invloed van politieke gebeurtenissen op marktstabiliteit.

Deze gebeurtenissen laten zien hoe nauw verweven de werelden van politiek en cryptocurrency zijn, en hoe gebeurtenissen buiten de financiële wereld toch grote schommelingen kunnen veroorzaken in de waarde van digitale valuta’s.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu