Blockchain Stories
Nieuwe cryptohub: Russische regio bouwt 15 datacentra
Mining Nieuws Regulatie

Nieuwe cryptohub: Russische regio bouwt 15 datacentra

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Rusland versterkt zijn positie in de crypto industrie, waarbij de noordoostelijke regio Komi Republic een cruciale rol speelt met de bouw van vijftien nieuwe crypto mining datacentra.

Dit ambitieuze project wordt geleid door gouverneur Vladimir Uyba en ondersteund door investeerders en het energiebedrijf Energoresource K.

Plannen en investeringen

De eerste twee datacentra verrijzen in Mikun en Sindor, met een gezamenlijke investering van $27,6 miljoen. Gouverneur Uyba heeft aangekondigd dat de locaties zijn toegewezen en dat er een samenwerkingsovereenkomst is gesloten met Energoresource K, dat bereid is om op lange termijn ongeveer 35 miljard roebel (circa $386,2 miljoen) te investeren.

Hoewel de specifieke te minen cryptocurrencies niet zijn genoemd, richten de meeste Russische miners zich op Bitcoin (BTC). Deze datacentra zullen waarschijnlijk aanzienlijk bijdragen aan de mining capaciteit van Rusland.

Impact en toekomst

Het initiatief van Komi Republic kan de crypto mining sector in Rusland aanzienlijk versterken. Door deze nieuwe datacentra wordt verwacht dat de regio een belangrijkere rol in de mondiale mining gemeenschap zal spelen.

Dit kan vooral een boost geven aan Bitcoin mining, een sector die al veel aandacht krijgt in Rusland. President Vladimir Putin heeft recent een wet ondertekend die cryptocurrency mining legaliseert, wat vereist dat industriële spelers zich registreren bij een centrale instantie.

Deze wetgeving, samen met de steun van de president, benadrukt Rusland’s toenemende betrokkenheid bij de crypto industrie. Dit initiatief komt op een moment dat Rusland zich steeds meer profileert als een prominente speler in de wereld van digitale valuta.

Voordelen van Komi

De Komi Republic, strategisch gelegen ten westen van de Oeral, biedt diverse voordelen voor crypto mining. De regio beschikt over overvloedige olie en gasreserves, evenals nieuwe hydrocarbonvelden en thermische energiecentrales. Deze energiebronnen zijn cruciaal voor het efficiënt uitvoeren van de energie intensieve mining activiteiten.

Bovendien heeft Komi een klimaat dat gunstig is voor mining. De lange, koude winters helpen bij het koelen van de apparatuur, wat de operationele kosten verlaagt.

Dit maakt Komi vergelijkbaar met andere populaire Russische mining hotspots zoals Siberië, maar zonder de problemen van overbelasting van het energienetwerk die in sommige Siberische gebieden voorkomen.

crypto mining hub rusland
Komi Republiek op een kaart van Rusland. Bron: Stasyan117/Seryo93 [CC BY-SA 4.0]

Breder perspectief

Naast het initiatief in Komi zijn er andere recente ontwikkelingen binnen de Russische crypto mining sector. Zo heeft Gazprom, de deels staatsgasgigant, plannen onthuld voor een nieuw crypto mining centrum in Veliky Novgorod met een budget van $452,4 miljoen.

Dit centrum zal naar verwachting in 2028 op volle capaciteit draaien. Terwijl Rusland zijn regelgeving voor crypto mining aanscherpt, proberen grote industriële spelers illegale activiteiten te ontmoedigen. Dit zorgt ervoor dat nieuwe datacentra, zoals die in Komi, op legale en gereguleerde wijze kunnen opereren.

Dankzij deze initiatieven blijft Rusland een aantrekkelijke locatie voor crypto miners wereldwijd. Het land biedt niet alleen de nodige infrastructuur en energiebronnen, maar ook een steeds vriendelijker klimaat voor digitale valuta.

Met deze ontwikkelingen blijft Rusland zich positioneren als een belangrijke speler in de wereld van cryptocurrency. Als deze projecten succesvol zijn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu