Blockchain Stories
Bitcoin koers bereikt opnieuw $60.000. Zijn de bulls terug?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin koers bereikt opnieuw $60.000. Zijn de bulls terug?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (BTC) heeft de belangrijke grens van $60.000 opnieuw gepasseerd, met een stijging van meer dan 10% in de afgelopen week. Dit herstel in de cryptomarkt laat zien dat de bulls terug in actie zijn, terwijl veel beleggers zich afvroegen of de recente dalingen zouden aanhouden. Deze stijging heeft ook gevolgen voor de bredere markt, die momenteel wordt gewaardeerd op $2,18 biljoen, met een dagelijks handelsvolume van $81 miljard.

Daarnaast heeft de tweede grootste cryptomunt, Ethereum (ETH), een vergelijkbaar herstel laten zien, waarbij het de psychologische grens van $2.400 doorbrak. Andere altcoins volgden dit voorbeeld, waarbij ze belangrijke weerstandsniveaus wisten te doorbreken.

Liquidaties zetten de bears onder druk

Volgens gegevens van Coinglass zijn de posities van meer dan 36.000 cryptohandelaren de afgelopen 24 uur geliquideerd, waarbij in totaal $128 miljoen aan long en shorts verloren ging. Met name Bitcoin zag $54,8 miljoen aan liquidaties, waarbij 90% van deze verliezen afkomstig waren van short posities. Dit suggereert dat veel handelaren speculeerden op een verdere daling van de BTC koers, terwijl de munt juist boven de $60K uitkwam. De grootste liquidatie vond plaats op Binance met een waarde van $14,18 miljoen.

MicroStrategy vergroot zijn Bitcoin voorraad

Naast de positieve marktomstandigheden speelt ook institutionele interesse een belangrijke rol. MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, kondigde aan dat het bedrijf voor $1,1 miljard aan Bitcoin heeft toegevoegd aan zijn al forse portefeuille. Dit brengt het totaal van hun BTC bezit op 244.800 munten, ter waarde van $14,6 miljard. De gemiddelde aankoopprijs van hun Bitcoin over de afgelopen vier jaar bedraagt $38.585 per munt, wat laat zien dat ze aanzienlijke winsten hebben behaald.

De beweging van MicroStrategy zorgde ervoor dat het aandeel van het bedrijf met 8% steeg, wat opnieuw aantoont hoe nauw het bedrijf en zijn prestaties verbonden zijn met de waarde van Bitcoin.

Verwachtingen voor de toekomst: Fed beslissingen en Bitcoin

De Federal Reserve (Fed) staat op het punt om mogelijk renteverlagingen door te voeren, wat grote invloed kan hebben op risicovolle activa zoals Bitcoin. Sommige analisten verwachten dat een agressieve verlaging van 50 basispunten een negatief signaal voor de economie kan geven, wat beleggers kan aanmoedigen om hun blootstelling aan cryptovaluta en aandelen te verminderen. Toch bestaat er minder dan 30% kans dat deze verlaging zal plaatsvinden volgens de CME FedWatch tool.

Hoewel een renteverlaging normaal gesproken een boost kan betekenen voor activa zoals Bitcoin, waarschuwen sommige experts dat een correctie kan volgen als markten grotere ingrepen van de Fed verwachten. Historisch gezien heeft de start van een renteverlaging niet altijd een positief effect op de activaprijzen, wat ervoor zorgt dat beleggers voorzichtig blijven. Toch lijkt de algemene verwachting dat Bitcoin, ondanks kleine dalingen, zijn opwaartse trend zal voortzetten.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu