Blockchain Stories
Amerikaanse klanten van eToro beperkt tot BTC, ETH en BCH
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Amerikaanse klanten van eToro beperkt tot BTC, ETH en BCH

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het handelsplatform eToro heeft een schikking bereikt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij het ermee instemt om de meeste cryptocurrencies aan zijn Amerikaanse klanten te staken. 

De SEC beschuldigde eToro ervan sinds 2020 toegang te bieden tot crypto activa die als effecten worden beschouwd, zonder te voldoen aan de federale registratievereisten voor effecten. 

Als onderdeel van de schikking zal eToro een boete van $1,5 miljoen betalen voor het opereren als een niet-geregistreerde broker en clearing agency in verband met zijn crypto diensten.

Reacties vanleidinggevenden en experts

In een verklaring uitte Yoni Assia, medeoprichter en CEO van eToro, zijn gedachten over de situatie en zei dat de schikking het bedrijf in staat stelt om:

Zich te concentreren op het aanbieden van innovatieve en relevante producten binnen onze gediversifieerde Amerikaanse activiteiten. Als vroege adoptant en wereldwijde pionier van crypto activa, evenals een grote speler in gereguleerde effecten, is het belangrijk voor ons om compliant te zijn en nauw samen te werken met regelgevers over de hele wereld.

Assia was niet de enige die op de situatie reageerde. Verschillende industrie experts gaven ook hun mening. Zo voegde Lowell Ness, partner bij Perkins Coie, zijn perspectief toe en verklaarde:

Het is interessant om te zien dat partijen instemmen met dit soort drastische schikking in het licht van federale rechterlijke uitspraken die stellen dat programmatische transacties geen effectentransacties zijn. Deze schikking benadrukt de enorme kloof die zich mogelijk ontwikkelt tussen regelgevers en enkele van de vroege gerechtelijke beslissingen.

Wat betekent dit voor eToro gebruikers?

eToro zal zijn Amerikaanse klanten beperken tot het handelen in alleen Bitcoin [Ticker: BTC], Bitcoin Cash [Ticker: BCH] en Ethereum [Ticker: ETH] op zijn platform. Voor alle andere cryptocurrencies hebben gebruikers een periode van 180 dagen om hun holdings te verkopen, waarna deze tokens niet langer beschikbaar zullen zijn voor handel. 

Deze beslissing markeert een grote verschuiving in het crypto-aanbod van het platform als reactie op regulatoire uitdagingen. Deze stap kreeg aanzienlijke kritiek, waarbij velen het zien als een overschrijding van de bevoegdheden door de SEC.

Commentaar gevend op de kwestie deelde Drew Hinkes, partner bij K&L Gates, zijn gedachten op X:

Deze situatie met eToro is geen incident, aangezien tal van grote crypto-platforms zoals Coinbase, Kraken, Binance en Uniswap ook juridische uitdagingen hebben ondervonden met de SEC.

Hoewel sommige van deze gevechten nog gaande zijn, zijn andere afgesloten met de SEC als overwinnaar.

SEC boeterapport onthuld

Een recent rapport onthulde dat de SEC aanzienlijke straffen heeft opgelegd aan prominente crypto bedrijven tussen 2013 en 2024, waarbij belangrijke zaken en de aard van de regulatoire overtredingen van deze bedrijven werden belicht. Volgens het rapport:

Sinds 2013 heeft de SEC meer dan $7,4 miljard aan boetes opgelegd aan crypto-bedrijven en individuen, waarvan 62% van het boetebedrag, d.w.z. $4,7 miljard, alleen al in 2024 kwam.

Sinds 2022 heeft de SEC haar inspanningen opgevoerd om de cryptocurrency sector te reguleren, waarbij zij boetes oplegt aan bedrijven en leidinggevenden ter verantwoording roept om strengere toezicht te benadrukken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu