Blockchain Stories
Arbitrum domineert L2 TVL, maar prijs reageert niet
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Arbitrum domineert L2 TVL, maar prijs reageert niet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Arbitrum (Ticker: ARB) heeft zijn positie als gedecentraliseerd exchange (DEX) platform behouden en beschikt over de grootste Layer 2 (L2) Total Value Locked (TVL) in het ecosysteem. 

Ondanks de sterke prestaties van het platform in TVL en zijn dominantie in de DeFi ruimte, heeft de native token ARB de afgelopen maanden een minder gunstige trend gevolgd.

Gegevens wijzen uit dat bijna 100% van de ARB holders op het moment van schrijven hun positie met verlies aanhouden, wat de waardedaling van de token weerspiegelt.

Arbitrum blijft in dalende trend

Uit onze analyse van Arbitrum op een dagelijkse grafiek blijkt dat het de afgelopen maanden weinig handelsactiviteit heeft gekend, samen met een gestage algehele daling van de prijs. 

image
Bron: TradingView

De korte en lange voortschrijdende gemiddelden (gele en blauwe lijnen), die ook fungeren als trendlijnen, geven aan dat de prijs van ARB sinds mei in een dalende trend zit. Op het moment van schrijven werd ARB verhandeld rond $0,510, wat een daling van meer dan een procent in de huidige sessie weerspiegelt.

De MACD (Moving Average Convergence Divergence) ondersteunt verder de bearish outlook, met de signaallijnen onder nul. De ernst van deze dalende trend wordt onderstreept door het feit dat bijna 100% van de ARB holders nu hun posities met verlies aanhouden.

Meer ARB holders ‘Out of the Money’

De Global In/Out of the Money grafiek op IntoTheBlock benadrukte de significante impact van de prijsdaling van Arbitrum op zijn holders. Ongeveer 1,2 miljoen wallets stonden op het moment van schrijven ‘out of the money’, wat betekent dat meer dan 94% van de ARB holders verliezen lijdt. 

Slechts ongeveer 2% van de holders is winstgevend, wat een van de laagste winstgevendheid niveaus in de geschiedenis van de token markeert.

Ondanks deze uitdagende prijs trend is de netwerkactiviteit van Arbitrum goed gebleven. Gegevens van IntoTheBlock onthulden dat Arbitrum gerangschikt staat als het op twee na grootste gedecentraliseerde exchange (DEX) platform op basis van volume, met meer dan 14% marktaandeel, alleen achter Ethereum (Ticker: ETH) en Solana (Ticker: SOL). 

De combinatie van een hoog percentage holders met verlies en de sterke network fundamentals van Arbitrum presenteert een unieke situatie. Dit suggereert dat, hoewel de bruikbaarheid van het platform intact blijft, het marktsentiment ten opzichte van ARB mogelijk meer wordt gedreven door speculatieve factoren.

Arbitrum behoudt groot aandeel in L2

Volgens onze analyse van Arbitrum’s dominantie in de Layer 2 (L2) ruimte blijft het platform dominant aanwezig. Gegevens van L2 Beats gaven aan dat Arbitrum meer dan 40% van de L2 Total Value Locked (TVL) controleert, met meer dan $13 miljard vergrendeld in het ecosysteem. 

Ondanks deze indrukwekkende prestaties op het gebied van netwerkgebruik en dominantie in de L2-sector, heeft de prijs van ARB deze positieve statistieken niet weerspiegeld. 

De activiteit van het platform heeft niet geleid tot een positieve prijs trend voor de ARB token, die blijft worstelen met vlakke prijsbewegingen en een groot percentage holders die verlies lijden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu