Blockchain Stories
Worldcoin koers stijgt fors na aankondiging nieuw ChatGPT model
Altcoin Nieuws

Worldcoin koers stijgt fors na aankondiging nieuw ChatGPT model

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gister kwam OpenAI met nieuws naar buiten over een nieuw ChatGPT model. Men komt met een compleet nieuw model op de proppen dat de naam ‘OpenAI o1’ gaat dragen. Dit model zou nog betere prestaties bij complexere taken moeten leveren. De aankondiging van dit nieuwe model heeft de Worldcoin koers geen windeieren gelegd. Na de aankondiging steeg de koers van deze altcoin fors.

Positieve invloed op AI tokens

De aankondiging van OpenAI lijkt een positieve invloed op alle AI tokens te hebben. De gehele AI cryptomarkt wist een stijging van meer dan 2% door te maken, nadat OpenAI het nieuwe model aangekondigd had. Binnen deze algehele stijging valt de stijging van Worldcoin des tem eer op. Deze altcoin steeg namelijk met meer dan 16%.

Gestabiliseerde stijging

Net nadat het nieuws over het nieuwe ChatGPT model naar buiten kwam, steeg de Worldcoin koers opeens fors. De koers ging in een korte periode met maar liefst 16% omhoog, maar die stijging consolideerde al snel. Uiteindelijk is er sprake van een gestabiliseerde stijging van bijna 10%. Alsnog een indrukwekkende prestatie van deze altcoin die optimaal profiteert van het nieuwe ChatGPT model.

Waar komt deze stijging vandaan?

De stijging van Worldcoin is op zich logisch te verklaren. Ten eerste staat Worldcoin te boek als één van de meest veelbelovende AI tokens. Deze coin speelt volledig in op de AI hype en profiteert hierdoor optimaal van bijvoorbeeld een nieuwe ChatGPT model.

Ten tweede zijn ChatGPT én Worldcoin door dezelfde oprichter opgericht: Sam Altman. Hij heeft jaren geleden ChatGPT gelanceerd en kwam nadien ook met zijn eigen crypto project op de proppen. Dit directe verband is duidelijk terug te zien in de koersontwikkeling van Worldcoin.

Ten derde steeg gister dus de algehele marktkapitalisatie van AI tokens. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de grotere tokens, zoals Worldcoin. Het is in zo’n situatie meer dan logisch dat juist de grotere tokens optimaal profiteren van dergelijke ontwikkelingen.

Waar kan Worldcoin naar toe groeien?

Voor Worldcoin investeerders is het hopen op meer goed nieuws vanuit de AI industrie. Indien meerdere partijen nieuwe ontwikkelingen aankondigen, brengt dit waarschijnlijk een verdere stijging van de Worldcoin koers met zich mee. Ten tijden van het schrijven van dit artikel ligt de koers rond $1,41, maar de all time high ligt rond de $11,70. Voor Worldcoin investeerders is er dus nog een flinke groei te behalen.

Tegelijkertijd is er enig zorgen rondom Worldcoin ontstaan. De lage float-ratio (van slechts 0,02) geeft aan dat er nog relatief weinig Worldcoin tokens in omloop zijn. Des te meer tokens er in omloop komen, des te groter het aanbod wordt. Indien de vraag niet met dezelfde hoeveelheid toeneemt, zorgt dit automatisch voor een dalende koers. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is vooralsnog koffiedik kijken. Voor nu is het voor Worldcoin investeerders te hopen dat de recente stijging een passend vervolg gegeven kan worden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu