Blockchain Stories
Sterke geruchten duiken op over een XRP ETF
Altcoin ETF Gerucht Nieuws Ripple

Sterke geruchten duiken op over een XRP ETF

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder dit jaar werden de Bitcoin Spot ETF’s gelanceerd. De verwachting was dat deze ETF’s aan de massale crypto-adoptie bij zouden dragen, maar dat is maar tot in beperkte mate het geval. Dat gold eigenlijk ook voor de Ethereum Spot ETF’s. Dit financiële product werd in juli van dit jaar gelanceerd, maar heeft ook de verwachtingen nog niet waargemaakt. Fondsbeheerders lijken nu wederom een nieuwe pagina te wagen. Er zijn namelijk sterke geruchten ontstaan over de mogelijke lancering van een Grayscale XRP ETF.

Wat is er precies gaande?

Gister werd de cryptowereld eigenlijk opgeschrokt door een nieuwsbericht van Grayscale. Deze vermogensbeheerder kondigde een XRP-trust aan. Deze aankondiging duidt er op dat er binnen nu en 8 maanden een XRP ETF gelanceerd gaat worden.

Op de website van Grayscale is de XRP Trust al inzichtelijk, zoals je ook in bovenstaande tweet kunt zien. Dit onderstreept de geruchten over de mogelijke komst van een Ripple ETF.

Wellicht vraag je je nu af wat een XRP Trust is. Dit is een gesloten fonds dat gericht is op geaccrediteerde beleggers. Alleen geselecteerde beleggers kunnen nu in XRP beleggen, terwijl dit voor de ‘normale’ belegger nog niet mogelijk is. Om dit mogelijk te maken, moet de Ripple ETF door de financiële waakhond in Amerika goedgekeurd worden. Het huidige XRP Trust is overigens ook in Amerika gelanceerd.

Met de mogelijke lancering van deze ETF lijkt er dan eindelijk toch goed nieuws te zijn voor Ripple investeerders. Deze altcoin staat al jarenlang als een veelbelovend project te boek, maar heeft de verwachtingen nog niet waargemaakt. Wellicht dat de lancering van de ETF een belangrijke rol gaat spelen.

Waar is het nu wachten op?

Het is nu wachten op de volgende stap. De volgende stap is dat Grayscale een officiële aanvraag in gaat dienen bij de SEC voor de lancering van de Ripple ETF. Zoals we bij de Ethereum Spot ETF hebben gezien, kan het vervolgens alsnog maanden duren. De SEC moet namelijk de meerwaarde van zo’n ETF inzien, terwijl Ripple ook aan tientallen eisen moet gaan voldoen. Het ligt dus voor de hand dat de lancering van de Ripple ETF nog maanden op zich laat wachten.

Wat brengt een Ripple ETF met zich mee?

Het is meer dan goed mogelijk dat er op termijn een Ripple ETF gaat komen. Het is immers niet voor niets dat Grayscale het XRP Trust fonds reeds heeft gelanceerd. De mogelijke lancering op termijn van de Ripple ETF kan de Ripple koers flink opdrijven. Op X wordt al gesproken over een mogelijke koers van $3,40. Het is niet verwonderlijk dat juist deze koers genoemd wordt; dit is namelijk de huidige all time high van Ripple.

Overigens lijkt Ripple de strijd van Solana te hebben gewonnen. Al langere tijd was er discussie over welke altcoin de volgende ETF zou krijgen. Met de aankondiging van de XRP Trust lijkt Ripple een flinke stap voor te hebben op Solana.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu