Blockchain Stories
Donald Trump lanceert op 16 september zijn eigen crypto platform
Cryptomarkt Update Nieuws

Donald Trump lanceert op 16 september zijn eigen crypto platform

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Donald Trump heeft aangekondigd dat zijn cryptoproject World Liberty Financial op 16 september van start zal gaan. De voormalige president en Republikeinse presidentskandidaat maakte dit nieuws bekend via een video die op 12 september op het platform X werd geplaatst. In de video gaf Trump aan dat hij live zou gaan om het project te lanceren, dat onder leiding staat van zijn zonen Donald Jr. en Eric Trump.

Trump beschreef het project als een stap richting de toekomst van crypto, waarbij hij de traditionele banken als verouderd beschouwt.

“We omarmen de toekomst met crypto en laten de trage en ouderwetse grote banken achter ons”, zei hij.

World Liberty Financial van Donald Trump

Eerder had Trump al cryptische opmerkingen gemaakt over World Liberty Financial. Hij benoemde het project met vage termen als een gedecentraliseerd financieel (DeFi) platform, waarbij lenen en uitlenen de kern omvatten. Volgens het whitepaper van het project zullen gebruikers in staat zijn om geld op te slaan in een digitale portemonnee, een kredietrekeningsysteem aan te bieden, geld te lenen of uit te lenen en tokens te gebruiken voor investeringen in activa zoals crypto.

Daarnaast wordt in het whitepaper melding gemaakt van een niet-overdraagbaar governance token als onderdeel van het platform. World Liberty Financial heeft ook aangegeven dat het gebruik van aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoins in de DeFi sector wil uitbreiden. Dit zou kunnen wijzen op een strategische samenwerking met het DeFi protocol Aave. Dit suggereert dat het project mogelijk op de Ethereum blockchain zal draaien.

Aanzienlijke steun uit de cryptogemeenschap

Donald Trump heeft aanzienlijke steun ontvangen van de cryptogemeenschap. Dit komt door zijn belofte om de sector te ondersteunen als hij in november opnieuw tot president wordt gekozen. Hij heeft beloofd duidelijkere regelgeving te introduceren en aangekondigd dat hij de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, zou ontslaan. Gensler heeft immers streng opgetreden tegen verschillende grote cryptobedrijven.

De reacties op World Liberty Financial zijn gemengd. Sommigen betwijfelen Trumps beslissing om het project te lanceren terwijl hij ook campagne voert voor de presidentsverkiezingen. De lancering van het platform staat slechts 50 dagen voor de verkiezingen gepland. Nic Carter, een Trump aanhanger en partner bij Castle Island Ventures, noemde het project een enorme vergissing. Hij zei dat het leek alsof Trumps inner circle op een naïeve manier probeerde te profiteren van zijn recente interesse in crypto. Carter suggereerde dat deze aanpak de opgebouwde goodwill binnen de cryptosector zou kunnen schaden.

Project staat in het vizier van hackers

Daarnaast kampt het project met uitdagingen van hackers en oplichters. Op 4 september werden de X accounts van Donalds schoondochter Lara en zijn dochter Tiffany Trump gehackt. De oplichters gebruikten deze gehackte accounts om valse links te plaatsen die zouden verwijzen naar World Liberty Financial.

Critici zijn ervan overtuigd dat Trump het bovengenoemde platform alleen in het leven heeft geroepen om zieltjes te winnen. Ze vinden het opmerkelijk dat de presidentskandidaat juist nu met een dergelijk project op de proppen komt

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu