Blockchain Stories
AAVE breekt door $150: Kan het verder stijgen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AAVE breekt door $150: Kan het verder stijgen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Aave (Ticker: AAVE) heeft recentelijk het prijsniveau van $150 doorbroken, wat een nieuw cyclisch en jaarlijks hoogtepunt markeert. 

Analisten geloven dat als Aave boven het prijsniveau van $153 blijft, het kan versnellen en mogelijk $260 kan bereiken, wat een extra groei van 75% vertegenwoordigt vanaf de huidige prijs op het moment van schrijven.

Hoewel Aave afging op het niveau van $154, is dit typisch bij belangrijke weerstandspunten. De kracht in de prijsactie van Aave suggereert dat dit een pauze is vóór verdere stijgende beweging.

De MACD indicator, die sinds augustus bearish was, is nu bullish gedraaid, wat wijst op een mogelijke rally. Aave begon september sterk en bereikte een nieuw hoogtepunt voor 2024.

image
Bron: TradingView

Percentage true retail long accounts

De prestaties van AAVE vallen op, vooral in vergelijking met het percentage retail long accounts voor BTC/USDT en AAVE/USDT, zoals getoond door Hyblock Capital. 

Slechts 20% van de retail accounts bevond zich op het moment van schrijven in longposities, terwijl de Open Interest een groei zag.

Deze ratio, die een eerdere prijsdaling voor een rally weerspiegelt, geeft aan dat long handelaren de controle over short handelaren aan het overnemen zijn. De trend suggereert dat AAVE zich mogelijk aan het voorbereiden is op een nieuwe prijsstijging.

image
Bron: HyBlock Capital

Open interest in beweging

Verdere analyse met Coinglass onthulde een gestage groei in de Open Interest van Aave, met name in september. Volgens de meest recente gegevens, met AAVE geprijsd op $149,25, bereikte de Open Interest $205 miljoen. Dit is een positief teken dat de kans op een prijsstijging op korte termijn ondersteunt.

image
Bron: Coinglass

Sterke groei van Aave’s GHO

Aave’s eigen gedecentraliseerde stable coin, GHO, ervaart ook groei. Op het moment van schrijven is de GHO aanvoer gestegen naar 135 miljoen tokens, met een marktkapitalisatie van $135 miljoen. 

Het totale aantal holders bereikte eveneens een all time high, met 2.400 gebruikers. Ongeveer 75% van de GHO aanvoer, of ongeveer 103 miljoen tokens, is gestaked door 1.590 stakers.

GHO bleef nauw gekoppeld aan de USD, zonder significante prijsafwijkingen, wat duidt op sterke stabiliteit.

Potentiële uitbreiding naar andere blockchains

Ten slotte heeft de oprichter van Aave gehint op het uitbreiden van de inzet van GHO naar andere blockchains. Momenteel is Aave V3 live op meerdere netwerken, waaronder Ethereum (ETH), Arbitrum (ARB), Base, Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC) en Optimism (OP). GHO is echter alleen ingezet op ETH en ARB, wat ruimte laat voor verdere uitbreiding naar andere netwerken. Zoals Stani Kulechov op X schreef:

image
Bron: GHO

Dit laat aanzienlijke ruimte voor GHO om uit te breiden over extra netwerken.

Deze potentiële uitbreiding kan verdere groei stimuleren in zowel Aave als GHO, wat extra ondersteuning biedt voor een hogere prijs.

Over het algemeen blijft het prijsvooruitzicht voor Aave positief. Met stijgende Open Interest, bullish technische indicatoren en groeiende adoptie van de GHO stablecoin, zou het klaar kunnen zijn om hoger te bewegen. 

Als de marktomstandigheden gunstig blijven, kan AAVE in de komende maanden aanzienlijke winsten zien.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu