Blockchain Stories
Bitcoin blijft vastzitten in bearish sentiment
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin blijft vastzitten in bearish sentiment

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin (Ticker: BTC) behoorlijke winst geboekt, stijgend van een lokaal dieptepunt van $55.550 naar $58.040 op het moment van schrijven. Dit markeerde een stijging van 2% in de afgelopen dag.

Deze winsten gaan gepaard met wekelijkse stijgingen van 1,85%, een herstel van een scherpe daling naar $52.540.

Heersend marktsentiment blijft bearish

De huidige marktomstandigheden roepen de vraag op of BTC een duurzaam herstel zal ervaren of slechts een correctie is voordat er verdere dalingen optreden. Het marktsentiment blijft bearish, aangezien analisten een potentiële dip voorzien.

Dit sentiment wordt gedeeld door analisten van CryptoQuant, die stellen dat BTC vastzit in een bear fase, onder verwijzing naar het 365 daags voortschrijdend gemiddelde en de MVRV.

BTC zit dus vast in bear fase

Volgens CryptoQuant is de Bull Bear Marktcyclus de afgelopen twee weken in de bear fase gebleven.

Sinds de laatste keer dat BTC werd verhandeld op $62.000, is de crypto in een bear fase gebleven en gedaald naar een dieptepunt van $52.000 in deze periode.

Zolang het in deze fase blijft, wordt een significante rally niet verwacht en is er potentieel voor verdere correcties.

Daarnaast vermeldt de analyse dat de MVRV ratio van BTC sinds 26 augustus onder zijn 365 daags voortschrijdend gemiddelde is gebleven. Een dergelijk scenario suggereert potentieel voor een verdere daling, zoals werd waargenomen in mei 2021.

Tijdens de cyclus van 2021 daalde BTC met 35% in twee maanden, dit herhaalde zich in november 2021.

image
Bron: CryptoQuant

Signalen van een bearish trend

Een andere marktindicator die wijst op een bearish trend is de SOPR van lange termijn holders. Volgens CryptoQuant is de SOPR van lange termijn holders sinds juli gedaald, waarbij LTH’s tegen lagere winstmarges verkopen.

Wanneer LTH’s tegen lagere winstmarges verkopen, toont dit een gebrek aan nieuwe vraag naar BTC. BTC zal dus alleen een koopsignaal tonen wanneer de SOPR grafieken van LTH’s een stijgende beweging beginnen.

image
Bron: CryptoQuant

Ten slotte is BTC ontkoppeld van goud, aangezien de prijzen zijn gedaald terwijl de goud prijzen stijgen en nieuwe hoogtepunten bereiken. De correlatie tussen goud en BTC is dus negatief geworden, waarbij de goudprijs stijgt terwijl BTC daalt.

Dit suggereert dat investeerders risicomijdend worden en zich richten op traditionele activa als veilige haven, en daarmee volatiele activa vermijden.

image
Bron: CryptoQuant

Wat Bitcoin’s grafieken suggereren

Vooruitkijkend zijn zowel de LTH SOPR als de STH SOPR van Bitcoin in de afgelopen week gedaald. Wanneer de LTH SOPR daalt, suggereert dit dat lange termijn holders hun crypto in toenemende mate met verlies verkopen.

Wanneer de STH SOPR daalt, duidt dit erop dat korte termijn holders ook met verlies verkopen, door FUD en angst voor verdere dalingen.

image
Bron: CryptoQuant

Daarnaast is de NRPL (Net Realized Profit/Loss) van Bitcoin van positief naar negatief gedraaid, wat capitulatie aangeeft. Dit betekent dat investeerders het vertrouwen in de richting van de crypto hebben verloren en verkopen ongeacht hun verliezen.

image
Bron: CryptoQuant

Op basis van deze analyse zal de bear fase van BTC doorgaan en zullen de prijzen waarschijnlijk blijven corrigeren. Als de bears blijven domineren, zal Bitcoin dalen naar het ondersteuningsniveau van $56.000.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu