Blockchain Stories
Waarom de Dogecoin prijs weer boven de $0,1 is gestegen
Dogecoin Memecoin Nieuws

Waarom de Dogecoin prijs weer boven de $0,1 is gestegen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin, de populaire memecoin, heeft recent een opmerkelijk herstel doorgemaakt en is weer boven de psychologische prijs van $0,1 gestegen. Verschillende factoren hebben bijgedragen aan deze stijging, waaronder de prijsstijging van Bitcoin en de hernieuwde steun van Elon Musk.

Impact van Bitcoin stijging op Dogecoin

Dogecoin’s recente herstel boven $0,1 kan grotendeels worden toegeschreven aan de stijging van Bitcoin. Bitcoin, de grootste en meest invloedrijke cryptocurrency, steeg deze week tot maar liefst $58.000. Dit is belangrijk omdat er een sterke positieve correlatie bestaat tussen de prijs van Bitcoin en die van Dogecoin.

Net zoals een grote broer vaak invloed heeft op zijn jongere broer, zo beïnvloedt Bitcoin vaak de prijsbewegingen van Dogecoin. Toen Bitcoin steeg van onder de $54.000 naar $58.000, volgde Dogecoin en herstelde boven de cruciale grens van $0,1.

Het blijft echter onzeker of de recente stijging van Bitcoin een tijdelijke opleving is of het begin van een langdurige bullmarkt. Een verdere stijging van Bitcoin zou echter ook een blijvende opwaartse trend voor Dogecoin kunnen inhouden.

Hernieuwde steun aan Dogecoin van Elon Musk

Een andere belangrijke factor die heeft bijgedragen aan het herstel van Dogecoin is de hernieuwde steun van Elon Musk. De CEO van Tesla en SpaceX staat bekend om zijn invloedrijke tweets over Dogecoin. Onlangs plaatste Musk een post op X met de tekst “Department of Government Efficiency” en een afbeelding met het acroniem ‘D.O.G.E.’.

Daarnaast verklaarde Musk dat Dogecoin de officiële mascotte zou zijn voor het Department of Government Efficiency. Deze cryptische posts hebben zoals gewoonlijk een positief effect gehad op de prijs van Dogecoin, die direct na de tweets van Musk een aanzienlijke stijging doormaakte.

Deze hernieuwde steun van Musk komt kort nadat een rechtbank oordeelde dat hij niet aansprakelijk was in een rechtszaak waarin hij werd beschuldigd van het manipuleren van de prijs van Dogecoin. De rechter noemde zijn uitspraken over Dogecoin “aspirational puffery”, wat betekent dat ze niet beschouwd konden worden als harde data.

Toekomstperspectieven Voor Dogecoin

Nu Dogecoin weer boven $0,1 staat, is de vraag wat de volgende stappen zijn. Volgens crypto analist Ali Martinez zou een blijvende sluiting boven dit niveau een bull run naar $0,15 kunnen ontketenen.

Marktgegevens van IntoTheBlock tonen een toename in grote transacties, wat suggereert dat Dogecoin whales weer aan het verzamelen zijn. Deze koopdruk zou Dogecoin verder kunnen opstuwen naar de $0,15.

Gezien de sterke correlatie tussen Bitcoin en Dogecoin, zou een verdere stijging van Bitcoin naar boven de $60.000 Dogecoin ook naar nieuwe hoogtes kunnen brengen.

Kortom, de recente prijsstijging van Dogecoin boven $0,1 is te danken aan een combinatie van de stijging van Bitcoin en de hernieuwde steun van Elon Musk. Als deze bullish momentum aanhoudt, zou Dogecoin zelfs de $0,15 kunnen bereiken.

dogecoin koersgrafiek 12september2024
Dogecoin handelt op een koers van $0,10. Bron: TradingView

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor deze meme coin, en het zal interessant zijn om te zien hoe de ontwikkelingen zich verder ontvouwen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu