Blockchain Stories
Cryptoanalist voorziet  300% rally voor PEPE door bullish patroon
Altcoin Memecoin Nieuws

Cryptoanalist voorziet 300% rally voor PEPE door bullish patroon

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cryptomunt PEPE (PEPE) staat de laatste tijd onder verhoogde aandacht van zowel handelaren als analisten. Vooral na het doorbreken van een belangrijk ondersteuningsniveau. Deze koersdaling heeft in september een nieuw dieptepunt bereikt, maar er blijft hoop dat de munt op korte termijn een herstel zou kunnen meemaken.

Cryptoanalist Captain Faibik heeft een optimistische blik op de toekomst en verwacht een aanzienlijke koersstijging in het vierde kwartaal van 2024. Volgens zijn analyse bevindt PEPE zich nog steeds in een zogenaamde symmetrische driehoek, die doorgaans als bullish wordt beschouwd. Dit patroon kan wijzen op een mogelijke sterke stijging van de koers.

Op het moment van schrijven wordt PEPE verhandeld tegen een koers van $0,000007207, met een 24-uurs handelsvolume van meer dan $1,1 miljard. Dit betekent een stijging van 5,03% in de afgelopen 24 uur, ondanks dat de koers over de afgelopen week met 1,26% is gedaald.

Toenemende liquidaties op shortposities

De koers van PEPE wordt sterk beïnvloed door de activiteit op de futuresmarkt. Uit gegevens van Coinglass blijkt dat er een aanzienlijke onbalans bestaat tussen short- en longposities. De cumulatieve liquidaties op shortposities liggen beduidend hoger dan die van longposities. Ongeveer 20 miljoen USDT aan shortposities dreigt geliquideerd te worden bij een koersstijging. Dit suggereert dat veel handelaren verwachten dat de koers verder zal dalen.

Echter, als de prijs toch stijgt, kan dit een kettingreactie van liquidaties veroorzaken, waardoor de koers verder omhoog wordt gedreven.

Marktsentiment en handelsactiviteit PEPE

Gegevens van IntoTheBlock tonen aan dat de transactiewaarde van PEPE tussen 2 en 9 september flink is veranderd. De meeste activiteit werd op 6 september geregistreerd, met 217 grote transacties. Op 3 september daarentegen waren er slechts 80 grote transfers. In de afgelopen 24 uur zijn er 103 grote transacties geteld, wat wijst op een gematigde marktactiviteit.

Wat betreft het aantal gebruikers, laten de statistieken zien dat PEPE een toenemend aantal volgers trekt. Op 9 september waren er 3,18k PEPE adressen, met 585 nieuwe adressen die in de afgelopen week werden toegevoegd. Het aantal actieve adressen nam met 6,54% toe, wat duidt op een groeiende belangstelling voor de token, ondanks recente prijsschommelingen. Tegelijkertijd is het aantal nieuw gecreëerde adressen met 13,84% afgenomen, wat duidt op een verdeeld sentiment onder investeerders.

cryptoanalist voorziet 300 rally voor pepe door bullish patroon
Bron: CoinGecko

Technische indicatoren: weerstand en momentum

Op de dagelijkse grafiek van PEPE is te zien dat de munt zich probeert te herstellen van de recente koersdaling. PEPE bevindt zich momenteel rond twee belangrijke weerstandsniveaus: de 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) op 0,00000839 en de 100-daagse EMA op 0,00000897. Als PEPE deze niveaus weet te doorbreken, kan dit de weg openen voor een verdere bullish ommekeer.

De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 46,55, wat wijst op neutraal momentum, al lijkt er een lichte neerwaartse trend te zijn. De MACD indicator toont verzwakkend bearish momentum, maar een mogelijke bullish crossover kan bijdragen aan een opwaartse beweging van de koers. Investeerders en beleggers in de memecoin volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu