Blockchain Stories
Cardano update: Voltaire decentralisatie, waarom blijft ADA achter?
Altcoin Nieuws

Cardano update: Voltaire decentralisatie, waarom blijft ADA achter?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptowereld staat nooit stil en Cardano illustreert dit perfect. Recent heeft Cardano belangrijke stappen gezet met de lancering van de hard fork Chang en de uitgave van GraphQL 8.2.2.

Desondanks blijft de prijs van ADA, Cardano’s eigen munt, relatief laag.

Nieuwe ontwikkelingen bij Cardano

Cardano heeft onlangs de hard fork Chang geactiveerd, een belangrijke mijlpaal die het begin van het Voltaire tijdperk markeert.

Vergelijk een hard fork met een grote software update op je smartphone; het introduceert nieuwe functies en verbeteringen die de prestaties van het netwerk optimaliseren. Naast Chang heeft Cardano ook GraphQL 8.2.2 gelanceerd.

GraphQL is een krachtige taal die developers in staat stelt eenvoudiger data op te vragen en bij te werken binnen het Cardano netwerk. Zie het als het leren van een efficiëntere manier van communiceren die de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps (dapps) bevordert.

Deze ontwikkelingen zijn cruciaal, omdat ze de basis leggen voor een efficiënter en krachtiger netwerk, essentieel nu Cardano het Voltaire tijdperk betreedt. Ontwikkelaars hebben nu meer mogelijkheden om dapps te bouwen en hun protocollen te verfijnen.

Overgang van Cardano naar Voltaire

Het Voltaire tijdperk is een kritieke fase voor Cardano, waarin de nadruk ligt op de decentralisatie van governance.

Dit houdt in dat ADA houders inspraak krijgen in de toekomst van het netwerk. Vergelijk dit met een stad waar inwoners meer zeggenschap en invloed krijgen in de beslissingen die de toekomst van de stad bepalen.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft in een recente video update de volgende stappen uitgelicht. Een belangrijk element is het opstellen van een formele grondwet voor het netwerk.

In de komende drie maanden bevindt het netwerk zich in een “bootstrap fase”, waarin de essentiële componenten van het nieuwe governance systeem worden geactiveerd.

Gedurende deze periode worden gedelegeerde vertegenwoordigers (DReps) geregistreerd en wordt de interim Constitutionele Commissie operationeel. Een deel van de Cardano treasury fondsen zal op transparante wijze worden toegewezen om dit proces te ondersteunen.

Community betrokkenheid en toekomstige stappen

De betrokkenheid van de community is cruciaal voor het succes van Cardano. Hoskinson benadrukt het belang van actieve participatie van ADA houders. Zie community participatie als een democratisch proces waarin elke stem ertoe doet en de richting van het netwerk beïnvloedt.

De komende initiatieven, zoals de formele grondwet en de rol van DReps, zullen de weg vrijmaken voor een meer gedecentraliseerd en transparant netwerk.

ADA koersgrafiek 11september2024
ADA handelt op een koers van $0,34. Bron: TradingView

Ondanks deze vooruitgangen blijft de prijs van ADA relatief laag. Momenteel bevindt ADA zich in een dalende trend en heeft het bijna 60% van zijn waarde verloren sinds de piek in maart. Dit roept de vraag op waarom ADA achterblijft, ondanks de positieve ontwikkelingen binnen het netwerk.

De prijs van een munt wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder markttrends en investeerders sentiment. Het is mogelijk dat de recente updates en netwerkgroei nog tijd nodig hebben om hun volledige impact te laten zien op de waarde van ADA.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu