Blockchain Stories
Metaplanet investeert alweer fors in Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Metaplanet investeert alweer fors in Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Van een paar bedrijven is bekend dat ze grootschalig in Bitcoin investeren. Het beste voorbeeld hiervan is toch wel MicroStrategy. Dit bedrijf geeft regelmatig nieuwe bedrijfsobligaties uit, waarmee men geld binnenhaalt om in Bitcoin te kunnen investeren. Een bedrijf die deze strategie min of meer gekopieerd heeft, is Metaplanet. Dit Japanse bedrijf heeft vandaag naar buiten gebracht dat ze wederom fors in Bitcoin hebben geïnvesteerd.

Investering van 300 miljoen Yen

Aangezien Metaplanet een Japans bedrijf is, deelt het bedrijf alle investeringen in de munteenheid Yen. Bij deze investering gaat het om een totaal bedrag van 300 miljoen Yen. Dit staat gelijk aan een investering van iets meer dan $2 miljoen. Een behoorlijk bedrag dat het bedrijf wederom opgehaald heeft met de uitgifte van bedrijfsobligaties.

Deze nieuwe investering past volledig bij de strategie van het Japanse bedrijf. Het management van dit bedrijf gelooft volledig in de toekomst van Bitcoin. Men verwacht een flinke koersstijging en investeert daarom elke vrijgekomen euro in deze grootste digitale valuta. Hiermee speelt men niet alleen op een mogelijke koersstijging in, maar beschermt het bedrijf hiermee ook het bedrijfsvermogen. In Japan is namelijk (ook) sprake van forse inflatie, waardoor bedrijven hun vermogen min of meer zien verdampen.

Bij deze recente investering heeft Metaplanet iets meer dan 38 BTC gekocht. Dit werd gedaan tegen een gemiddelde prijs van 7.799.501 Yen per Bitcoin. Dit komt neer op ongeveer $54.490 per BTC. Daarmee lijkt Metaplanet optimaal te profiteren van de gedaalde Bitcoin koers van de afgelopen week.

Grote Bitcoin houder

In de afgelopen maanden heeft Metaplanet regelmatig een investering in Bitcoin gedaan. Daar berichtten wij ook regelmatig over, aangezien het bedrijf door al deze investeringen een behoorlijk grote Bitcoin houder geworden is. Op het moment van schrijven heeft Metaplanet bijna 400 BTC in bezit. Deze grote hoeveelheid BTC vertegenwoordigt een waarde van meer dan $22,5 miljoen. Uiteraard is de exacte waarde wel afhankelijk van de Bitcoin koers.

Bij het Japanse bedrijf valt onder meer de continuïteit op. Dit bedrijf investeert met enige regelmaat in Bitcoin en lijkt hierbij niet zozeer naar de koers te kijken. Dit geeft duidelijk aan dat het bedrijf Bitcoin koopt met het oog op de lange termijn. Het management is overtuigd van een flinke koersstijging op lange termijn en handelt hier dan ook volledig naar. Dit heeft tot nu toe gezorgd voor een wallet met daarin bijna 400 Bitcoin.

Wat gaat Metaplanet met deze BTC doen?

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Metaplanet de BTC in haar bezit houdt. Alleen als het bedrijf in financiële problemen komt, zal men overgaan tot de verkoop van Bitcoin. Tot die tijd is het een kwestie van HODL’en en hun bedrijfsvermogen beschermen. Een gekend probleem in Japan is namelijk de dalende Yen koers ten opzichte van de dollar, waardoor het vermogen van Japanners simpelweg minder waard wordt. Hier hebben zowel particulieren als bedrijven behoorlijk veel last van. Metaplanet speelt daar op een slimme manier op in met de vele Bitcoin aankopen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu