Blockchain Stories
Zal Ethereum herstellen nu investeerders ETH futures verlaten?
Ethereum Nieuws Technische Analyse

Zal Ethereum herstellen nu investeerders ETH futures verlaten?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum staat momenteel onder druk, zoals blijkt uit de prijsontwikkeling van de afgelopen dagen. Hoewel de prijs stabiel is gebleven op de laatste dag, is er een daling van 9% te zien in de afgelopen week. Een opvallend kenmerk is de drastische afname in handelsvolume van ETH.

Over het algemeen zijn handelaren optimistisch en verwachten ze dat de prijzen zullen herstellen en lokale weerstanden zullen doorbreken. Dit terwijl on chain data andere ontwikkelingen aangeven die belangrijk zijn voor handelaren om in de gaten te houden.

Uitstroom van ETH van de crypto exchanges

Volgens een analist die CryptoQuant data gebruikt, is er over de afgelopen weken een toename te zien in de uitstroom van ETH van crypto exchanges zoals Binance en OKX. Meer dan 40.000 ETH is verplaatst van deze platforms.

Wanneer er een piek is in uitstromen van futures naar spot exchanges, kan dit betekenen dat handelaren afwachtend zijn en wachten op duidelijkere signalen voordat ze zich vastleggen. Dit kan positief zijn, omdat een uitstroom van crypto exchanges kan leiden tot een toename in stortingen bij spot exchanges.

ethereum future exchanges uitsroom
Bron: CryptoQuant

Een toename in stortingen bij spot exchanges, vooral afkomstig van crypto exchanges, kan de prijs ondersteunen door de speculatieve druk te verminderen. De stijgende uitstroom van crypto exchanges wijst erop dat minder handelaren bereid zijn om korte of lange posities in te nemen op crypto prijzen.

Hoe de prijzen zich ontwikkelen in de komende handelsdagen zal cruciaal zijn. Technisch gezien kan een daling onder $2.100 en de dieptepunten van augustus een verkoopgolf veroorzaken, waardoor meer handelaren op zoek gaan naar veilige havens zoals stablecoins.

ethereum koersgrafiek 10september2024
Ethereum prijs daalt op de dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Anderzijds kan een ommekeer boven $2.800 het sentiment verbeteren en een basis vormen voor een verdere stijging naar $3.000 en $3.500. Dit kan het vertrouwen verhogen en meer handelaren aanzetten om ETH te lenen van exchanges voor leverage posities.

Ethereum gaskosten en institutionele nemen af vraag

Te midden van deze ontwikkelingen blijft Ethereum geconfronteerd worden met uitdagingen. Sommige analisten beweren dat dalende gaskosten de vraag negatief kunnen beïnvloeden en de langetermijnhoudbaarheid van het netwerk in twijfel trekken.

Op 9 september stonden de gaskosten voor Ethereum op 2,862 gwei, een flinke daling ten opzichte van 14,21 gwei een jaar geleden, volgens YCharts.

ethereum gaskosten september2024
Ethereum gaskosten dalen in 2024. Bron: YCharts

Daarnaast blijft de institutionele vraag naar Ethereum via spot ETF’s afnemen. Tot nu toe hebben alle spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten een netto uitstroom van meer dan $568 miljoen geregistreerd, volgens SosoValue.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu