Blockchain Stories
Bitcoin Hashrate bereikt recordhoogte ondanks dalende prijs
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin Hashrate bereikt recordhoogte ondanks dalende prijs

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging, en recente ontwikkelingen in de Bitcoin mining sector trekken veel aandacht. Hoewel de prijs van Bitcoin (BTC) de laatste tijd een daling heeft gekend, zet de Bitcoin Mining Hashrate nieuwe recordhoogtes neer. Dit roept de vraag op of miners inzetten op een toekomstige rally.

Wat is mining hashrate?

Mining Hashrate is een belangrijke term in de wereld van cryptocurrency. Het verwijst naar de totale rekenkracht die door miners wordt ingezet om nieuwe blokken aan de Bitcoin blockchain toe te voegen.

Miners gebruiken deze rekenkracht om complexe wiskundige problemen op te lossen, wat essentieel is voor het handhaven van het netwerk via een Proof of Work (PoW) mechanisme.

Een stijgende hashrate kan erop wijzen dat miners optimistisch zijn over Bitcoin en bereid zijn meer middelen te investeren. Omgekeerd kan een dalende hashrate suggereren dat sommige miners afhaken omdat ze het niet langer winstgevend vinden om BTC te minen.

De Bitcoin Mining Hashrate heeft onlangs een nieuw all time high (ATH) bereikt, ondanks de neerwaartse prijsbeweging van BTC.

Aan het eind van juli zag de 7 daagse gemiddelde hashrate een snelle stijging, gevolgd door een daling en vervolgens een herstel in de tweede helft van augustus. Hoewel de prijs van Bitcoin bleef dalen, bleef de hashrate stijgen.

Deze trend suggereert dat miners vertrouwen hebben in een toekomstige prijsstijging van Bitcoin. Ze lijken te anticiperen op een rally en breiden daarom hun faciliteiten uit, ondanks de huidige prijsdaling. Dit patroon werd eerder dit jaar ook waargenomen en leidde toen tot een stijging van de Bitcoin prijs.

bitcoin hashrate september2024
Het lijkt erop dat de 7 daagse gemiddelde waarde van het kengetal de afgelopen dag is gestegen.

Redenen achter de stijging

Er zijn verschillende redenen waarom de Bitcoin Mining Hashrate is blijven stijgen. Ten eerste ontvangen miners hun beloning in BTC waarde, die vaste tijdsintervallen kent.

Dit betekent dat wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, ook de inkomsten van miners stijgen. Dit motiveert miners om hun activiteiten uit te breiden tijdens prijsdalingen, in de hoop dat de prijs zich zal herstellen.

Daarnaast kan de recente toename in hashrate worden gezien als een strategische zet van miners. Door hun rekenkracht te vergroten, bereiden ze zich voor op een mogelijke prijsstijging in de toekomst.

Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond $57.000, wat bijna 4% lager is dan de afgelopen zeven dagen. De vraag blijft of de recente uitbreiding van hashrate zich zal vertalen in een gunstige uitkomst voor de miners en een positieve impact zal hebben op de Bitcoin prijs.

bitcoin koersgrafiek 10september2024
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu