Blockchain Stories
Ethereum netwerkgroei bereikt piek in 4 maanden, volgt de prijs?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum netwerkgroei bereikt piek in 4 maanden, volgt de prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (ETH) heeft onlangs een opmerkelijke groei laten zien. Terwijl veel cryptocurrencies kampen met een neerwaartse trend door marktonzekerheid, vertoont het Ethereum netwerk juist een piek in activiteit de hoogste in vier maanden. De vraag die velen zich nu stellen is of deze groei ook zal leiden tot een stijging van de ETH prijs.

De opleving van het Ethereum netwerk

Op 9 september deelde Santiment, een platform voor marktinformatie, via X (voorheen Twitter) de recente positieve veranderingen binnen het Ethereum netwerk. Uit gegevens van Sanbase Pro blijkt dat het aantal nieuwe wallets aanzienlijk is toegenomen, wat wijst op hernieuwde activiteit en positieve bewegingen voor de cryptocurrency.

Op 8 september werden ongeveer 126.210 nieuwe wallets aangemaakt, wat opmerkelijk is, vooral omdat zondagen doorgaans de rustigste dagen zijn. Deze toename kan erop wijzen dat steeds meer mensen zich aansluiten bij en actief worden op het Ethereum netwerk, wat de bruikbaarheid en populariteit ervan vergroot.

Santiment interpreteert deze groei als een aanwijzing dat de ETH prijs binnenkort zou kunnen stijgen. Er wordt verwacht dat de prijs kan stijgen van het huidige bereik van tussen de $2.300 en $2.400 naar boven de $3.300, gezien de recente netwerkgroei.

Speculaties over een mogelijke prijsstijging

Bekende crypto analist Trader Tardigrade heeft een nieuw patroon ontdekt in de prijsbewegingen van Ethereum. Hij identificeerde een “double bottom” patroon, dat vaak als een bullish indicator wordt gezien; het suggereert dat de prijs twee keer een dieptepunt bereikt voordat deze stijgt.

In het geval van Ethereum kan dit patroon erop wijzen dat de neerwaartse trend ten einde komt. Trader Tardigrade verwacht daarom een mogelijke prijsomkering voor ETH. De afgelopen maanden heeft Ethereum scherpe prijsschommelingen gekend, nauw verbonden met de markttrends van Bitcoin.

Een andere analist, bekend als ‘Crypto Rover’ op X, meldde dat Ethereum dit jaar tot nu toe 3,59% is gedaald. Daarnaast merkte Ali Martinez op dat grote Ethereum houders, ook wel whales genoemd, mogelijk hun interesse hebben verloren sinds zij in juli stopten met verzamelen en begonnen te verkopen.

Ondanks deze trends voorspelt Trader Tardigrade een aanzienlijke prijsstijging. Hij verwacht zelfs dat de Ethereum prijs kan stijgen tot $3.900.

Marktanalyse en positieve voorspellingen

Hoewel de recente groei binnen het Ethereum netwerk veelbelovend is, is het belangrijk om de bredere markttrends te blijven monitoren. Ethereum heeft dit jaar een algemene neerwaartse trend ervaren, gekenmerkt door volatiliteit en prijsschommelingen.

Toch zijn er positieve signalen. De groei van nieuwe wallets en de identificatie van het “double bottom” patroon door Trader Tardigrade wijzen beiden op mogelijk herstel. Bovendien kan de hernieuwde activiteit op het netwerk duiden op toenemend vertrouwen en gebruik van Ethereum.

Hoewel de markt volatiel blijft, bieden de recente groei van het Ethereum netwerk en de positieve voorspellingen van analisten hoop voor een stijging van de ETH prijs.

ethereum koergrafiek september20241
Ethereum handelt op een koers van $2.300. Bron: TradingView

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu