Blockchain Stories
Zorgt extra geldcreatie voor het herstel van Bitcoin?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Zorgt extra geldcreatie voor het herstel van Bitcoin?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zijn pittige tijden voor Bitcoin investeerders. Ook afgelopen dagen daalde de Bitcoin koers aanzienlijk, waardoor de koers richting de $54.000 gedaald is. Het punt waarop de Bitcoin koers de afgelopen week sloot, was zelfs het laagste punt sinds februari van dit jaar. Is er een flinke crisis aanstaande voor Bitcoin? Of heeft Bitcoin genoeg veerkracht om toch weer te stijgen? Bepaalde ontwikkelingen in Amerika kunnen mogelijk voor de benodigde veerkracht zorgen.

Al op 16 mei van dit jaar schreef analist Jamie Coutts iets over het verband tussen extra geldcreatie en de Bitcoin koers. Dit deed hij onder meer in onderstaande tweet:

In deze tweet benoemt Coutts de M2-geldhoeveelheid. Dit is een bepaalde index die al het contante geld en korte termijn bankdeposito’s in Amerika aangeeft. Zoals je in bovenstaande grafiek duidelijk kunt zien, is het contante geld in Amerika door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Dat heeft een logische reden: de centrale bank van Amerika heeft door de jaren heen veel geld bijgedrukt. Dit moest de centrale bank wel doen om de inflatie een halt toe te roepen.

Het verband tussen de M2-geldhoeveelheid en Bitcoin

De afgelopen jaren is er ontzettend veel extra geld bijgedrukt door de Amerikaanse centrale bank. Het hoofddoel hiervan was om de inflatie rond de 2% te houden, maar dat is niet even goed gelukt. De inflatie in Amerika ligt al langere tijd veel hoger dan het gewenste percentage, waardoor mensen hun vermogen min of meer zien verdampen.

Gelukkig voor deze personen is het alsnog mogelijk om in Bitcoin te investeren. Bitcoin is één van de weinige financiële producten die eigenlijk losstaat van de inflatie. Net zoals dat dit voor goud en andere edelmetalen geldt. Juist doordat er zoveel geld in Amerika bijgedrukt is, is het goed mogelijk dat dit uiteindelijk voor een flinke koersstijging van Bitcoin gaat zorgen.

Daarbij benoemt Coutts ook nog dat de M2-geldhoeveelheid eind november 2023 voor het eerst positief was. Deze index geeft aan dat investeerders enige tijd na dat moment beginnen te zoeken met opties om hun vermogen tegen de hoge inflatie te beschermen. Dat moment lijkt zich na september aan te doen. Waarom specifiek na september? Omdat september historisch gezien een slechte maand voor Bitcoin is. De geschiedenis lijkt zich in de eerste week van deze septembermaand wederom te herhalen. Bitcoin heeft het bijzonder lastig en scoort eigenlijk elke dag rode cijfers.

Het verband met de renteverlaging

Het verband tussen de M2-geldhoeveelheid en de Bitcoin koers mag duidelijk zijn. Er is echter óók nog een verband met de renteverlaging. In Amerika wordt – als het goed is – deze maand de rente verlaagd met maar liefst 0,5%. Dit betekent dat sparen een stuk minder interessant wordt, mede door de hoge M2-geldhoeveelheid en inflatie.

Het gevolg is dat beleggers op zoek gaan naar andere manieren om hun vermogen te beschermen. Veel beleggers zullen daarbij op Bitcoin uit gaan komen. Dit lijkt het ideale scenario te zijn voor een flinke Bitcoin bullrun.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu