Blockchain Stories
Crypto Michaël bespreekt of er een grote Bitcoin crash opkomst is
Altcoin Bitcoin Nieuws

Crypto Michaël bespreekt of er een grote Bitcoin crash opkomst is

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto Michaël bespreekt in zijn laatste video de stand van de cryptomarkt en de vraag of we aan het begin staan van een grote crash of juist een opwaartse trend. Hij legt daarbij de focus op macro-economische factoren en belangrijke marktindicatoren zoals de rente en werkloosheidscijfers in de VS.

Ondanks de negatieve marktsentimenten, ziet hij potentieel voor een nieuwe opwaartse cyclus, met name door de verwachte versoepeling van monetaire beleidsmaatregelen.

Marktgevoel: Michaël blijft voorzichtig

Michaël begint zijn analyse door te wijzen op de slechte marktsentimenten, geïllustreerd door de Crypto Fear and Greed Index, die momenteel op 29 staat. Dit lage getal wijst op angst in de markt, een situatie die we voor het laatst zagen tijdens de FTX crash in november 2022.

Hoewel zulke extreme waarden traditioneel gezien als een koopmoment worden beschouwd, blijft Michaël voorzichtig. Hij vraagt zich af waar het kapitaal vandaan moet komen om de markt te herstellen. ETF data lijken geen duidelijk beeld te geven, wat onzekerheid toevoegt aan de huidige situatie.

Macro-economische invloeden op de cryptomarkt

De macro-economische factoren spelen een belangrijke rol in Michaëls voorspellingen. De recente slechte cijfers rondom werkloosheid en banen in de VS suggereren volgens hem dat de economie zwakker wordt. Dit zou de Amerikaanse centrale bank (de Fed) kunnen dwingen om de rente te verlagen, wat op zijn beurt weer de waarde van de dollar zou kunnen drukken.

Michaël stelt dat in plaats van Bitcoin, het juist de dollar is die mogelijk instort. Een zwakkere dollar zou volgens hem gunstig zijn voor Bitcoin en andere crypto’s, omdat beleggers op zoek gaan naar alternatieven om hun koopkracht te beschermen.

Vooruitzichten voor Bitcoin en altcoins

Wat betreft de toekomst van Bitcoin denkt Michaël dat we mogelijk het einde van de correctie hebben bereikt en dat een nieuwe bullmarkt tot 2026 kan aanhouden, afhankelijk van hoe de liquiditeit zich ontwikkelt. Hij benadrukt dat de huidige marktomstandigheden vooral in het voordeel van Bitcoin kunnen werken, maar dat ook altcoins zullen profiteren als de markt herstelt.

Hij verwacht dat Ethereum zich vooral dankzij de opkomst van Decentralized Finance (DeFi) en nieuwe innovaties zoals EigenLayer sterk kan gaan ontwikkelen. Toch waarschuwt hij dat de markt voorlopig nog kwetsbaar blijft en dat verdere dalingen mogelijk zijn.

Michaël van de Poppe blijft voorzichtig optimistisch over de toekomst van Bitcoin en de cryptomarkt. Hoewel de huidige marktsentimenten somber zijn, ziet hij mogelijkheden voor herstel, met name door monetaire versoepelingen en een zwakkere dollar.

Echter, hij benadrukt dat beleggers een lange termijnvisie moeten aanhouden en niet te snel op hun emoties moeten handelen. Of we daadwerkelijk aan de vooravond staan van een nieuwe bullmarkt, hangt volgens Michaël af van diverse macro-economische factoren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu