Blockchain Stories
Memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu dalen onder $40 miljard marktkap
Altcoin Memecoin Nieuws

Memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu dalen onder $40 miljard marktkap

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van memecoins ondergaat momenteel een aanzienlijke neergang, waarbij prominente munten zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) zware verliezen lijden.

Door de volatiliteit van de markt en een bredere daling is de totale marktkapitalisatie van memecoins onder de $40 miljard gezakt. Dit duidt op een merkbare afname in de vraag van investeerders naar deze munten.

Terugval van de memecoins

De recente scherpe dalingen in cryptomarkt hebben de kwetsbaarheid blootgelegd. De waarde van deze munten hangt vooral af van speculatie en sociale sentimenten.

Volgens recente gegevens is de totale marktkapitalisatie van memecoins op één dag met meer dan 12% gedaald, tot onder de $40 miljard. Sindsdien heeft de markt enigszins hersteld, met een recente stijging van 4,9%, waardoor de waarde iets boven de $40 miljard ligt.

Lookonchain meldde op X (voorheen Twitter) dat de top 10 munten in het afgelopen jaar gemiddeld met 63,73% zijn gedaald ten opzichte van hun piekwaarden.

Onder deze top memecoins vallen Dogecoin, dat met 57,93% is gedaald, Shiba Inu met 70,86%, Pepe (PEPE) met 58,16% en Dogwifhat (WIF) met 70,93%. Andere memecoins met flinke prijsdalingen zijn Bonk (BONK), Floki (FLOKI), Brett, Popcat, Book of Meme (BOME) en Cat In a Dogs World (MEW).

overzicht memecoins daling spetember 2024
Bron: Cryptorank

Oorzaken van de terugval

Op 1 september gaf een crypto analist, bekend als ‘Crash’, zijn visie op de huidige staat van de cryptomarkt. Crash schatte dat 99,9% van de memecoin projecten zullen verdwijnen, waardoor veel investeerders en enthousiastelingen op zoek zijn naar stabiliteit.

De analist benadrukte dat in deze huidige markt overleven op zich al een prestatie is voor een memecoin. Veel prominente meme projecten hebben gefaald en staan nu voor een snelle afdaling naar nul waarde.

Crash benadrukte dat de markt oververzadigd is met te veel projecten, larps en degeneratie. Hij wees erop dat de recente daling van memecoins suggereert dat er een evenwicht wordt hersteld, en dat het voor de markt belangrijk is om deze aanpassing te omarmen, te verbeteren en te overleven.

Impact op investeerders en de gemeenschap

De afgelopen week hebben memecoins een aanzienlijke waardevermindering ondergaan, wat duidt op verminderde interesse van investeerders. Dogecoin verloor meer dan 6% in waarde, terwijl Shiba Inu met meer dan 7% daalde, volgens recente gegevens.

Een lid van de crypto gemeenschap, bekend als ‘Tyler Durdeth,’ verklaarde dat memecoins gedoemd zijn, en suggereerde dat de markt een existentiële crisis doormaakt, vergelijkbaar met die van Non Fungible Tokens (NFT’s) in 2022.

Terwijl sommige analisten denken dat de markt zich simpelweg aanpast, zijn er anderen die geloven dat de hype rond memecoins zijn hoogtepunt heeft bereikt.

De recente neerwaartse trend van memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu, die ooit succesvol waren dankzij hun gemeenschap en populariteit, roept de vraag op of ze aan het uitsterven zijn.

Hoewel de prijsdalingen en de afnemende interesse van investeerders zorgwekkend zijn, kan deze correctie noodzakelijk zijn om de markt te stabiliseren.

De toekomst van memecoins blijft onzeker. Zoals Crash opmerkte, is het cruciaal om deze veranderingen te omarmen en naar verbetering te streven. Of memecoins zullen verdwijnen of herstellen, zal de tijd leren.

shiba inu koersgrafiek augustus2024
Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu