Blockchain Stories
Bitcoin verwachting: Bitfinex voorspelt 20% daling na renteverlaging
Bitcoin Nieuws

Bitcoin verwachting: Bitfinex voorspelt 20% daling na renteverlaging

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente ontwikkelingen in de cryptomarkt hebben geleid tot een flinke prijsdaling van Bitcoin. Op maandag zakte de prijs van Bitcoin naar $57.100, nadat het eerder een piek van $65.000 had bereikt op 25 augustus. Deze daling komt op een moment dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) overweegt om haar rentetarief te verlagen, wat mogelijk verdere gevolgen kan hebben voor Bitcoin.

Invloed van de aankomende rentevoorspelling op prijs en volatiliteit van Bitcoin

Bitfinex, een bekende exchange, heeft recentelijk voorspeld dat de aankomende renteverlaging van de Fed een aanzienlijke impact kan hebben op de volatiliteit en de prijs van Bitcoin. Volgens een recent rapport van Bitfinex Alpha kan de rentebeslissing van deze maand op zowel korte als lange termijn invloed hebben op de koers van Bitcoin.

Sinds begin augustus is de prijs van Bitcoin met meer dan 32 procent gestegen, voornamelijk gedreven door de verwachting dat de Fed dovish (milde) uitspraken zou doen.

Economen voorspellen een renteverlaging van 25 basispunten, wat de liquiditeit zou kunnen verhogen en op de lange termijn een positieve impact op de Bitcoin prijs zou kunnen hebben.

Een agressievere verlaging van 50 basispunten zou mogelijk een onmiddellijke prijsstijging veroorzaken, maar dit zou ook kunnen leiden tot een correctie als de angst voor een recessie toeneemt.

Handelspatronen laten zien dat veel houders hun risico’s aan het verminderen zijn, terwijl speculanten in de perpetuele markt proberen te profiteren van de daling.

Er is echter nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid longposities in Bitcoin doorlopende contracten. Bitfinex waarschuwt dat een renteverlaging kan leiden tot een prijsdaling van 15 tot 20 procent, waarbij de prijs mogelijk tussen de $40.000 en $50.000 uitkomt.

Verwachte gevolgen voor beleggers en crypto enthousiastelingen

Historisch gezien is september een volatiele maand voor Bitcoin. Het rapport van Bitfinex benadrukt dat de gemiddelde terugval in september ongeveer 4,78 procent is, met piek tot dal dalingen van ongeveer 24,6 procent.

Bovendien wordt vermeld dat de prijs van Bitcoin steeds meer correleert met traditionele risicovolle activa zoals de S&P 500, waardoor de prijsbewegingen van Bitcoin meer synchroon lopen met bredere economische omstandigheden.

Wereldwijde economische dynamiek speelt ook een rol. Zo overwegen andere centrale banken, zoals de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan, hun eigen maatregelen, die eveneens invloed kunnen hebben op de cryptomarkt.

In de Verenigde Staten tonen economische indicatoren tekenen van voortdurende disinflatie, aangedreven door sterke consumentenbestedingen en loonstijgingen die de inflatie overtreffen.

Op politiek vlak neemt de betrokkenheid bij cryptocurrency regulering toe. Voormalig president Donald Trump heeft bijvoorbeeld een strategie aangekondigd om de VS als wereldleider in crypto te positioneren, vooral door zijn associatie met het gedecentraliseerde financiële project World Liberty Financial.

De cryptomarkt blijft zich snel ontwikkelen, en de focus ligt nu op regulering en toegankelijkheid. Initiatieven zoals een 24/7 handelsplatform voor cryptocurrency ETFs worden overwogen om de markt toegankelijker te maken voor beleggers.

bitcoin 4ema koersgrafiek september2024
Bron: TradingView

Hoewel de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies moeilijk te voorspellen blijft, is het duidelijk dat macro economische beslissingen zoals renteverlagingen en politieke betrokkenheid grote invloed zullen hebben.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu